tromaktiko: Με το κατάλληλο βιογραφικό όλες οι πόρτες ανοίγουν...

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Με το κατάλληλο βιογραφικό όλες οι πόρτες ανοίγουν...



Η πραγματικότητα είναι μια. Οι θέσεις εργασίας που προσφέρονται σήμερα είναι λίγες και οι υποψήφιοι πολλοί. Έτσι δεν αρκούν τα προσόντα. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πείσουν - αν θέλουν άμεσα δουλειά - τον μελλοντικό και εν δυνάμει εργοδότη τους, ότι είναι οι κατάλληλοι για τη θέση.

Γι’ αυτό μην αναρωτιέστε για ποιον λόγο δεν σας καλούν σε συνεντεύξεις παρά τα προσόντα που έχετε, αλλά πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας, ζητώντας την γνώμη ενός ειδικού για το βιογραφικό σας. Κεντρίζει, ή όχι το ενδιαφέρον του εργοδότη; Μήπως πρέπει να ...ξαναγραφτεί και μάλιστα από τον ειδικό και όχι από εσάς ή κάποιον φίλο σας;

Σύμφωνα με στοιχεία και έρευνες, ο μέσος εργοδότης σήμερα λαμβάνει περίπου 500 βιογραφικά για μία θέση εργασίας! Με απλά μαθηματικά, αυτό σημαίνει ότι θα καλέσει για συνέντευξη το πολύ 10-15 υποψήφιους, δηλαδή περίπου το 2% όσων έχουν στείλει το βιογραφικό τους!

Έτσι ένα κακοστημένο βιογραφικό και με λάθη, καθώς και η απουσία της κατάλληλης συνοδευτικής επιστολής ενδέχεται να σας στοιχίζουν μια δουλειά ανάλογη των προσόντων σας και ταυτόχρονα το μέλλον σας.

Να σημειωθεί ότι το πρώτο "ξεκαθάρισμα" του μεγάλου όγκου βιογραφικών σε μια εταιρεία, γίνεται αναπόφευκτα από τα ίδια τα βιογραφικά και τις συνοδευτικές επιστολές. Η πρώτη εντύπωση είναι καθοριστική για τις περαιτέρω κινήσεις, απορρίψεις ή συναντήσεις για συνέντευξη!

Θέλει τρόπο όχι κόπο

«Δεν αρκεί ο υποψήφιος εργαζόμενος να «ρίξει» απλώς σε ένα φύλλο χαρτί τις σπουδές και τα προσόντα του, θα πρέπει να δημιουργήσει ένα ελκυστικό βιογραφικό για να προσελκύσει και να κεντρίσει το ενδιαφέρον του εργοδότη ώστε να τον καλέσει για συνέντευξη, δηλαδή να περάσει ο υποψήφιος στο δεύτερο και καθοριστικό στάδιο για πρόσληψη» τονίζει στο antistrofa.gr ο Κώστας Παπαχατζής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΑΝΑΔΕΙΞΗ που δραστηριοποιείται στο χώρο της επιλογής ανθρωπίνου δυναμικού.

Όπως τονίζει ο κ. Παπαχατζής το βιογραφικό δεν είναι η... αυτοβιογραφία μας, δεν θα πρέπει να μακροσκελές ούτε φλύαρο. Δεν θα πρέπει να το στέλνουμε...ασυνόδευτο, δηλαδή χωρίς μια σωστά διατυπωμένη ανταγωνιστική επιστολή! «Σ’ αυτή την επιστολή, μπορείτε να εκφραστείτε, να επιχειρηματολογήσετε και να πείσετε τον μελλοντικό σας εργοδότη ότι αξίζει να σας καλέσει σε συνέντευξη.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!