χαρακτηρίζοντας την «μια ανωμαλία της Δημοκρατίας».
Σύμφωνα με το Rai tre, ο Μπερλουσκόνι τόνισε ότι "η κυβέρνηση Μόντι είναι μια ανωμαλία της Δημοκρατίας" και για το λόγο αυτό "θα εργασθεί μόνον για το διάστημα που μας χρειάζεται για να βγούμε από την οικονομική κρίση και στην συνέχεια, θα παραιτηθεί".
Με τον τρόπο αυτό ο Μπερλουσκόνι προσπαθεί να δείξει ότι δεν τέθηκε στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων και είναι έτοιμος να επανέλθει στο προσκήνιο. "Νομίζατε ότι θα καθόμουνα σπίτι για να γράψω τα απομνημονεύματά μου. Κι όμως, κάνατε λάθος" τόνισε ο πρώην ιταλός πρωθυπουργός, συνομιλώντας με δημοσιογράφους.
Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο "μίστερ τιβί", μιλώντας στους βουλευτές του, πρόσθεσε ότι παρά την αρχική υποστήριξη της κεντροδεξιάς στο νέο κυβερνητικό σχήμα, η υπερψήφιση του κάθε μέτρου θα εξαρτάται από το ακριβές περιεχόμενό του, και θα αποφασίζεται, από τον μπερλουσκονικό Λαό της Ελευθερίας, ανάλογα με τις βασικές, κατευθυντήριες γραμμές, που θα εκφράζονται από τους υπουργούς.
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι μιλώντας στην Γερουσία της Ρώμης , παρουσίασε τις "κατευθυντήριες γραμμές" της κυβέρνησής του και αναφέρθηκε στην ανάγκη νέας οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και οικονομικής εξυγίανσης.
Οι κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης του θα είναι η δημοσιονομική πειθαρχία, η ισότητα και η ανάπτυξη, είπε. Υποσχέθηκε καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και βαθμιαία μείωση της φορολογικής πίεσης για να διευκολυνθεί η ανάπτυξη, ενώ, για το εργασιακό, τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές, για να ξεπερασθεί η σημερινή κατάσταση, που προβλέπει προστασία για κάποιους και απόλυτη έλλειψη εγγυήσεων για τους υπόλοιπους.
Ο Μόντι κατέστησε σαφές ότι μόνο αν η χώρα του καταφέρει να μην θεωρηθεί ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης, θα μπορέσει να συμβάλλει στην πρόοδο της Ένωσης. Ο Μόντι υπογράμμισε ότι πρέπει να πεισθούν οι επενδυτές ότι η Ιταλία ακολουθεί σταθερά την οδό μείωσης της σχέσης δημοσίου χρέους-ΑΕΠ.
Εμείς το γιορτάζουμε με ΔΩΡΑ αξίας...http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/11/blog-post_6782.html