Το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να διαφυλάξει την αποκλειστική κατοχή πυρηνικών όπλων στην περιοχή και να συντρίψει ακόμη και με πυρηνική επίθεση το Ιράν που θεωρεί ότι αμφισβητεί το ρόλο του κράτους Τρομοκράτη. Το Ισραήλ φοβάται ότι απαίτηση απόκτησης πυρηνικών όπλων θα εκφράσουν και άλλα κράτη, που ήδη δείχνουν τις προθέσεις τους για να αναλάβουν ρόλο περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης. Σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα Debkafiles, ο μεγαλύτερος κίνδυνος που θα προκύψει αν το Ιράν αποκτήσει πυρηνικά, είναι ότι “κανείς δεν θα μπορεί μετά να εμποδίσει τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία να αποκτήσουν κι αυτές τα δικά τους”.
Στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, βλέπει και η βρετανική εφημερίδα Daily Mail η οποία επικαλείται αξιωματούχους του Foreign Office και του Βρετανικού υπουργείου Άμυνας. Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η εφημερίδα «το Ισραήλ θα χτυπήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν αργά ή γρήγορα με την υλικοτεχνική υποστήριξη» των ΗΠΑ». Η βρετανική εφημερίδα εκτιμά ότι ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα «θα πρέπει να στηρίξει τους Ισραηλινούς για να εξασφαλίσει την υποστήριξη του εβραϊκού λόμπι στις επόμενες προεδρικές εκλογές».
Μάλιστα, η Βρετανία φαίνεται αποφασισμένη να συμμετάσχει σε μια ακόμη βάρβαρη ιμπεριαλιστική επέμβαση αφού τα χρυσοφόρα ενεργειακά αποθέματα του Ιράν ήταν πάντα για τις πετρελαϊκές εταιρείες το χρυσόμαλλο δέρας! Η Βρετανία έχει σχέδια για να χτυπήσει το Ιράν υποστήριξε ο επικεφαλής των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο στρατηγός Sir David Richards, δήλωσε ότι η Βρετανία και οι σύμμαχοί της είναι σε θέση να αναπτύξουν δυνάμεις "γρήγορα και αποτελεσματικά".
Οι εξελίξεις τρέχουν. Το Ισραήλ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, μετά την έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ που αναφέρει ότι η Τεχεράνη διεξήγε έρευνες για το σχεδιασμό μιας ατομικής βόμβας. "Η έκθεση αυτή σημαίνει ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να εμποδίσει την πορεία του Ιράν προς την απόκτηση πυρηνικών όπλων, που θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη παγκοσμίως και στην Μέση Ανατολή", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Από την άλλη μεριά, η Ρωσία υποβαθμίζει τη σημασία της έκθεσης για τα πυρηνικά του Ιράν. Θεωρεί ότι η τελευταία έκθεση της ΙΑΕΑ δεν περιέχει τίποτε το "ριζικά νέο" και το μόνο που κάνει είναι να "δημιουργεί την εντύπωση" της ύπαρξης μιας στρατιωτικής συνιστώσας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών. "Με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις μας, δεν υπάρχουν στην έκθεση αυτή ριζικά νέα αποδεικτικά στοιχεία", αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Προσθέτει ότι οι συντάκτες της "κάνουν ταχυδακτυλουργίες με τις πληροφορίες, προκειμένου να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι υπάρχει μια υποτιθέμενη στρατιωτική συνιστώσα στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν".
Το γεγονός ότι η πρόταση εκδήλωσης επίθεσης εναντίον του Ιράν αντιμετωπίζει εμπόδια αποδεικνύεται από την προσπάθεια που κάνουν Ρωσία και ΗΠΑ να βρουν "μια κοινή απάντηση" στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Μετά τη συνάντηση που είχε με το ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ στη Χαβάη, στο περιθώριο της συνόδου του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας Ειρηνικού (APEC), o πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε να παραμείνουν ενωμένοι όσον αφορά την απάντηση που θα δοθεί στο Ιράν, ύστερα από την τελευταία έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Ο Ομπάμα είπε ότι οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη βούλησή τους να "εργαστούν για μια κοινή απάντηση ώστε να ωθήσουν το Ιράν να σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις του στο θέμα το πυρηνικής ενέργειας".
Τον αμερικανικό σκεπτικισμό εξέφρασε και ο υπουργός Άμυνας. Μία στρατιωτική δράση με στόχο το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα θα μπορούσε να έχει "σοβαρές επιπτώσεις" στην περιοχή, προειδοποίησε ο επικεφαλής του Πενταγώνου Λίον Πανέτα, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Μία στρατιωτική δράση δε θα καθυστερούσε το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα παρά για τρία χρόνια και θα πρέπει να εξεταστεί ως "ύστατη λύση" πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να επιβάλει "πιο σκληρές κυρώσεις" κατά της Τεχεράνης. "Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί απέναντι στις συνέπειες, οι οποίες όχι μόνο δε θα αποθαρρύνουν το Ιράν από το πρόγραμμά του αλλά κυρίως θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην περιοχή και στις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή" ανέφερε.
Όμως το κράτος Τρομοκράτης Ισραήλ φαίνεται αποφασισμένο να προχωρήσει. Διεξάγει ήδη πολεμικές ενέργειες εναντίον του Ιράν με χαρακτηριστικό παράδειγμα την έκρηξη που σημειώθηκε σε στρατιωτική βάση έξω από την Τεχεράνη κατά την οποία έχασαν τη ζωή του ο ταξίαρχος Χασάν Μοκαντάμ, που θεωρείται ως ο επικεφαλής του ιρανικού πυραυλικού προγράμματος και ακόμα 16 μέλη των Φρουρών της Επανάστασης.
Το Ιράν, αφού παραδέχθηκε ότι το πυραυλικό πρόγραμμα είναι πλέον ακέφαλο, απέδωσε τα αίτια της έκρηξης σε ατύχημα κατά τη μεταφορά πυρομαχικών σε αποθήκη, όμως τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πίσω από τη φονική έκρηξη βρίσκονται πιθανότατα άνδρες της μυστικής υπηρεσίας του Ισραήλ της διαβόητης Μοσάντ. Τα σενάρια ότι πρόκειται για σαμποτάζ της Μοσάντ αναφέρει η εφημερίδα "Γιεντιότ Αχρονότ" και η "Χααρέτζ", ενώ τα αναδημοσιεύει η βρετανική "Guardian". Σημειώνεται εδώ ότι ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, αναφερόμενος στον θάνατο του Μοκαντάμ, δήλωσε: "Μακάρι να υπάρξουν κι άλλοι τέτοιοι", ενώ ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ, Ιλάν Μιζραχί, άφησε υπονοούμενα λέγοντας, "Ο Θεός να ευλογήσει αυτούς που βρίσκονται από πίσω", όμως δεν επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για σαμποτάζ.
Και ενώ ρήγματα κάνουν την εμφάνισή τους στο στρατόπεδο της Δύσης, όσον αφορά μια ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν, με τη Γερμανία να δηλώνει ξεκάθαρα αντίθετη και τη Βρετανία με τις ΗΠΑ να δηλώνουν ότι δεν καλούν σε στρατιωτική επέμβαση, αλλά δεν την αποκλείουν, η κυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ δηλώνει σταθερός συμπαραστάτης των τυχοδιωκτικών ενεργειών του Ισραήλ, εμπλέκοντας τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις σε ενδεχόμενη πυρηνική επίθεση. Οι ασκήσεις μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων των δύο χωρών αυξάνονται ολοένα, με σενάρια που έχουν να κάνουν με ενδεχόμενο εκδήλωσης θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Τουρκίας με επίδικο τα ενεργειακά αποθέματα της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και τις προετοιμασίες ισραηλινής επίθεσης κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, διήμερη Ισραηλινή άσκηση θα πραγματοποιηθεί εντός FIR Αθηνών. Όπως προκύπτει από NOTAM που έβγαλαν οι ισραηλινοί, ώστε να γίνει εκπαίδευση εναέριου ανεφοδιασμού.
Παράλληλα, στο Ισραήλ διεξάγεται κοινή Ελληνο-ισραηλινή άσκηση με αεροσκάφη της 337Μ τα οποία συμμετέχουν σε μικτά αεροπορικά σενάρια συνεκπαίδευσης υψηλών απαιτήσεων με πιλότους εκπαιδευτές της ισραηλινής “Red Flag” στην Αεροπορική Βάση Uvda βαθιά στην έρημο Νεγκέβ. Τα ελληνικά μαχητικά αναχώρησαν από την 110ΠΜ στη Λάρισα και θα παραμείνουν στο Ισραήλ έως και τις 18 Νοεμβρίου. Το κλιμάκιο αποτελείται από Ιπτάμενους και Τεχνικούς της 337 Μοίρας και πέντε αεροσκάφη F-16 Block 52+ (τρία μονοθέσια F-16C και δύο διθέσια F-16D), ενώ την όλη αποστολή συνδράμει και ένα C-130 από την 112ΠΜ μεταφέροντας προσωπικό και υλικό υποστήριξης. Η ΑΒ της Uvda (ή Ovda) βρίσκεται 236 χλμ. νότια και ανατολικά από το Τελ Αβίβ και περί τα 60 χλμ. βόρεια από την πόλη Eilat στο νότιο άκρο της χώρας. Η συνολική απόσταση από την 110ΠΜ όπου και η βάση αναχώρησης ανέρχεται σε 1640 περίπου χλμ.
Η Μοίρα της ισραηλινής Αεροπορίας η οποία είναι υπεύθυνη για την ανάληψη του ρόλου προσομοίωσης του εχθρού είναι η 115 η οποία επιχειρεί με αεροσκάφη F-16A και ανασυστάθηκε το 2005 στην ΑΒ της Uvda. Οργανωμένη και στα πρότυπα των Μοιρών των αμερικανών aggressors η 115Μ δεν «προσφέρει» τις υπηρεσίες σε ξένες αεροπορικές δυνάμεις πολύ συχνά. Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές, που τονίζουν την σημασία και το εξαιρετικό της άσκησης, είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις όπου η ελίτ των Ισραηλινών aggressors έχει συνεκπαιδευτεί με ξένες αεροπορικές δυνάμεις. Στις ελάχιστες αυτές φορές το Μάιο του 2006 η 115Μ συνεκπαιδεύτηκε με την 101 Μοίρα της Αεροπορικής Εθνοφρουράς της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, τον 2008 εκπαίδευσε σε συνθήκης ερήμου τουλάχιστον Τσέχους πιλότους πριν την αναχώρηση τους για το Αφγανιστάν, ενώ το Δεκέμβριο φιλοξένησε ιταλικά Tornado.
Όμως έχει το τίμημα της αυτή η επικίνδυνη ιστορία.
Ο αναπληρωτής αρχηγός του επιτελείου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, ο στρατηγός Μασούντ Τζαζαγερί, απείλησε το Ισραήλ με "καταστροφή" αν η χώρα αυτή επιτεθεί στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, προσθέτοντας πως η ιρανική απάντηση "δεν θα περιοριστεί στη Μέση Ανατολή". "Το ισραηλινό πυρηνικό κέντρο της Ντιμόνα είναι η εγκατάσταση που μπορούμε ευκολότερα να βάλουμε στόχο και έχουμε ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες. Στην παραμικρή ενέργεια του Ισραήλ εναντίον του Ιράν, θα δούμε την καταστροφή του", προειδοποίησε ο στρατηγός Τζαζαγερί, τον οποίο επικαλείται το αραβόφωνο ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Άλαμ. "Η απάντησή μας σε μια επίθεση δεν θα περιοριστεί στη Μέση Ανατολή, έχουμε έτοιμα σχέδια για να αντιδράσουμε", δήλωσε επίσης ο στρατηγός Τζαζαγερί χωρίς να προχωρήσει σε διευκρινίσεις.
Η απειλή ακόμη και πυρηνικής σύγκρουσης στην περιοχή είναι υπαρκτή, ενώ κανείς στην κυβέρνηση Παπαδήμου των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ δε φαίνεται να υπολογίζει σε τι κινδύνους εμπλέκει το λαό μας η τυφλή πολεμοκάπηλη και τυχοδιωκτική πολιτική τους χάρης των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων που εκπροσωπούν.
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η επαίσχυντη και απειλητική για τους λαούς στρατηγική στρατιωτική συμφωνία μεταξύ Ελληνικού και Ισραηλινού κράτους και οι πολεμικές προετοιμασίες ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν. Να καταστραφούν όλα τα πυρηνικά όπλα και να σταματήσει η χρήση της πυρηνικής ενέργειας.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Diktiospartakos.blogspot.com