tromaktiko: Ενιαίο μισθολόγιο ψέματος

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ενιαίο μισθολόγιο ψέματος



Η διαβεβαίωση του κου Βενιζέλου και του κου Παπανδρέου ήταν πως δεν θα θιγούν οι κατώτατοι μισθοί αλλά ότι μάλιστα θα έχουν και μικρές αυξήσεις. Η αλήθεια είναι όμως πολύ διαφορετική. Το νέο μισθολόγιο καταρρακώνει τους κατώτατους μισθούς και ειδικά των νεων υπαλλήλων. Π.χ ένας ΔΕ με προϋπηρεσία στο δημόσιο 2 έτη (στον ιδιωτικό μπορεί να έχει και 20 αλλά δε μετράνε) και με μισθό 950 ευρώ καθαρά θα πάει με το ενιαίο μισθολόγιο στα 618,91 ευρώ καθαρά!!!

Αντιλαμβάνεστε ότι η διαφορά είναι τεράστια και ειδικά σε τέτοια εισοδήματα προκύπτει πια θέμα επιβίωσης. Σε επίπεδο μάλιστα ΥΕ η πτώση του μισθού αγγίζει το επίπεδο ταμείου ανεργίας. Δηλαδή ένας ΥΕ με 2 έτη προϋπηρεσίας θα απολαμβάνει το προνόμιο να αμείβεται με 564,08 ευρώ. 100 ευρώ σχεδόν περισσότερα από έναν άνεργο.

Οι απώλειες είναι μεγάλες και στις υπόλοιπες κατηγορίες εκπαίδευσης ΤΕ, ΠΕ αλλά οι αποκλίσεις εκεί (και ορθά) συγκλίνουν προς τους υπάρχοντες μισθούς.

Κόκκινη γραμμή λοιπόν δεν υπάρχει ως προς τους κατώτερους μισθούς. "Ταβάνια" στους μισθούς μπαίνουν αλλά το βαρέλι ουσιαστικά δεν έχει πάτο και δεν αντιλαμβάνονται ότι παίζουν πια με ανθρώπινες ζωές. Δεν ζούμε πια στο 1960 που δεν υπήρχαν δάνεια και οι άνθρωποι μπορούσαν να ζήσουν με ένα δεδομένο μισθό. Τώρα υπάρχουν στεγαστικά δάνεια κυρίως αλλά και άλλων ειδών υποχρεώσεις που υποθηκεύουν περιουσιακά στοιχεία.

Δεν γίνεται λοιπόν επικοινωνιακά ο Benny και ο ΓΑΠ να πέρασαν το ενιαίο μισθολόγιο σαν αυξήσεις στους μισθούς των χαμιλόμισθων και ουσιαστικά να συμβαίνει το αντίθετο και σε ακραία μορφή μάλιστα.

Και από την άλλη οι καταβολές ΦΠΑ το τελευταίο εξάμηνο έχουν πέσει στο μισό. Πολύ απλά γιατί οι έμποροι και οι επαγγελματίες έχουν επιδοθεί φανατικά στην φοροδιαφυγή και πάλι. Χαρακτηριστικά αναφέρω τα νούμερα από συγκεκριμένη ΔΟΥ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!