tromaktiko: Σύσκεψη για το χειμώνα στην Θεσπρωτία

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Σύσκεψη για το χειμώνα στην Θεσπρωτία



Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας για την... αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετούς και πλημμύρες, χειμερινής περιόδου 2011 - 2012.

Στη σύσκεψη προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν: o Αντιπεριφερειάρχης - Πιτούλης Θωμάς ως Πρόεδρος, o Προϊστάμενος Δ/νσης Π.Π. Περιφέρειας Ηπείρου,o Προϊστάμενος Δ/νσης Π.Π. Π.Ε. Πρέβεζας, o Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας και εκπρόσωποι, της Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, του 628 Τ.Π., των Δήμων Σουλίου και Φιλιατών, της Διεύθυνσης Δασών, της ΛΒ΄ Εφορίας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων , της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Θεσ/τίας, των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, του ΟΤΕ, του ΕΚΑΒ, της Εγνατίας Οδού Α.Ε., του Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., εθελοντικές οργανώσεις καθώς και εκπρόσωποι των Τ.Ο.Ε.Β.

Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου Π.Ε Θεσπρωτίας (Σ.Ο.Π.Π.Ε.Θ.), Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, ευχαρίστησε κατ’ αρχήν τους φορείς και ιδιαίτερα τη Πυροσβεστική Υπηρεσία για τις προσπάθειες όλων, στην επιτυχή αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της παρελθούσας θερινής περιόδου.

Αναφορικά με τις έκτακτες ανάγκες που ενδέχεται να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου 2011 – 2012 και ανταποκρινόμενος στα αιτήματα των Υπηρεσιών αλλά και των Φορέων, ζήτησε την συνδρομή όλων και ιδιαίτερα τη συμβολή των τριών Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας για να συναποφασισθούν οι τομείς ευθύνης των χειριστών αλλά και να σχεδιασθεί σωστή κατανομή των μηχανημάτων και οχημάτων για την κάλυψη των αναγκών ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας Φώτιος Σπύρου, στον απολογισμό της θερινής περιόδου αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν την φετινή χρονιά και την άμεση αντιμετώπισή τους σε αρχικό στάδιο, ενώ παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις επιτυχούς αντιμετώπισης των εντόνων καιρικών φαινομένων. Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβαν οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και των Δήμων, οι οποίοι ενημέρωσαν για τις δράσεις που είναι απαραίτητες να γίνουν κατά τομείς, καθώς και για τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησής τους.

Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος, ενημέρωσε τους παρισταμένους, ότι η Δ.Ε.Σ.Ε. από 01-07-2011 και για όλο το εθνικό δίκτυο, έχει συγχωνευθεί στις Περιφέρειες της χώρας.

Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Θεσπρωτίας Αντώνιος Παπαβασιλείου, τέλος επισήμανε κλείνοντας ότι η συνεργασία θα πρέπει να είναι συνεχής καθ’ όλη την διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!