tromaktiko: Οργισμένοι οι Γάλλοι πολίτες για την πλουσιοπάροχη διαμονή του Ν.Σαρκοζί στις Κάννες

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Οργισμένοι οι Γάλλοι πολίτες για την πλουσιοπάροχη διαμονή του Ν.Σαρκοζί στις Κάννες



Την έντονη αντίδραση των Γάλλων πολιτών έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες ότι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ξόδεψε περισσότερα από 115.000 ευρώ για τρεις...
διανυκτερεύσεις στις Κάννες (38.500 ευρώ τη βραδιά), στη διάρκεια της πρόσφατης διάσκεψης της G-20.

O Νικολά Σαρκοζί έμεινε στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Majestic» και η διαμονή του στοίχισε δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο γαλλικό δημόσιο.

«Τη στιγμή που λαμβάνονται έκτακτα μέτρα λιτότητας, τη στιγμή που κινδυνεύει η γαλλική οικονομία είναι σχεδόν εγκληματικό, δείγμα ανάλγητης φιλοσοφίας του προέδρου, να ξοδεύονται τόσα ευρώ για καλοπέραση», γράφει η «Le Parisien».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ξόδεψε λίγο λιγότερα. Έμεινε στη σουίτα της Γκρέις Κέλι στο ξενοδοχείο «Carlton» με χρέωση 36.000 ευρώ τη βραδιά.

Τρίτος στη σειρά, ο «καλοπερασάκιας» Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Αδιαφορώντας για το τεράστιο έλλειμμα της χώρας του, έμεινε στο «Palace», το οποίο χρεώνει 30.000 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Υπήρξαν και ηγέτες που έδειξαν μεγαλύτερη ευαισθησία για το δημόσιο χρήμα. Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έμειναν σε ξενοδοχεία 5 αστέρων που χρέωναν 13.000 και 19.000 ευρώ τη βραδιά, αντιστοίχως.

Ακόμα πιο συγκρατημένος ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος έμεινε σε σουίτα των 2.000 ευρώ του ξενοδοχείου «Marriott» και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος διέμεινε «εκτός ζώνης ασφαλείας» σε διαμέρισμα των 1.700 ευρώ τη βραδιά.

Οι Κάννες είναι έτσι κι αλλιώς μία από τις πιο ακριβές πόλεις της Ευρώπης, αλλά στη διάρκεια των Φεστιβάλ και των διασκέψεων όχι μόνο τα ξενοδοχεία πολυτελείας αλλά και τα ρεστοράν, τα μπιστρό και τα καφενεία αυξάνουν τις τιμές.

Δημοσιογράφοι που κάλυψαν τη διάσκεψη της G-20 εξέφρασαν τις αντιδράσεις τους, καθώς ένα ποτήρι κρασί σε μπιραρία κόστιζε 12 ευρώ, ένα τοστ ζαμπον-τυρί έφθανε τα 20 ευρώ, το πρωινό σε ξενοδοχείο 4 αστέρων κόστιζε 36 ευρώ και πλέον, ενώ ένα δείπνο σε καλό εστιατόριο κόστιζε πάνω από 180 ευρώ, με το κρασί έξτρα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!