tromaktiko: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ... κ. Αντώνη Σαμαρά: Είσαι το ίδιο επικίνδυνος για την χώρα όπως ο Παπανδρέου!

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ... κ. Αντώνη Σαμαρά: Είσαι το ίδιο επικίνδυνος για την χώρα όπως ο Παπανδρέου!



Ο κ. Αντώνης Σαμαράς κάνει οτι μπορεί για να κρατήσει στην εξουσία τον φίλο του ΓΑΠ αλλά και να κερδίσει μικροκομματικά οφέλη για το κόμμα του. Λέει οχι σε Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας λες και το κόμμα του και ο ίδιος προσωπικά δεν έχουν ευθύνες για όσα συνέβησαν τα τελευταία 30 χρόνια!
Ξεκίνησε με ελπίδες… πολλές ελπίδες…
για αλλαγή και ανανέωση. Η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ. Αντίθετα εδώ βλέπουμε ότι όχι μόνο δεν άλλαξε τίποτε αλλά πήγε και την ΝΔ πίσω… πολύ πίσω. Τώρα θα μας πείτε γιατί το λέμε αυτό… ιδού λοιπόν τα 2 χρόνια ασυναρτησίας :

Πρώτον τα πρόσωπα : η αλλαγή προσώπων που αναμενόταν ξεκίνησε με τα εξής κατορθώματα- έδιωξε την Μπακογιάννη να κάνει δικό της κόμμα, έφερε σαν ομάδα του γυρολόγους (πχ Χρύσανθος Λαζαρίδης), στις επιτροπές είναι πάνω κάτω οι υπουργοί του Καραμανλή και έδωσε την αίσθηση ρεβανσισμού της ΠΟΛ. ΑΝ. στην ΝΔ! Με γόνους ασχολείτε και με τα φιλαράκια από τα παλιά, πράγμα που έχει κάνει το κόμμα από την αρχή να βράζει.

Δεύτερον οι θέσεις γύρω από το χρέος : θαυμάστε συνέπεια

6 Μαρτίου του 2010 από το δεξιό blog olympia.gr

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε την απόλυτη αντίθεση του στην ενδεχόμενη έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα και μίλησε έξω από τα δόντια: Η προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ δεν είναι απλώς άκαιρη, είναι Επικίνδυνη.

Σε αντίθεση λοιπόν με τους ανεύθυνους πολιτικούς (ακόμα και αρχηγούς κομμάτων) που διατυμπανίζουν την αναγκαιότητα της προσφυγής στο ΔΝΤ, ο Σαμαράς πήρε ξεκάθαρη θέση “τραβώντας το χαλί” όσων εξυφαίνουν τα σενάρια της Εθνικής εξαθλίωσης.

Με τη δήλωση του ο Σαμαράς κατέστησε σαφές για το ποιοί είναι οι ανεύθυνοι και επικίνδυνοι αυτή την στιγμή στην πολιτική σκηνή.

Ο Σαμαράς λοιπόν μας λέει εξαρχής ότι δεν θέλει καν το ΔΝΤ να εμπλακεί. Άγνοια; Προβοκάτορας; γιατί αμέσως μετά και αφού πια είμαστε ένα βήμα πριν το μνημόνιο και συγκεκριμένα στις 29 Απριλίου του 2010 στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα, δηλώνει :

«Η νομισματική μας Ένωση δεν διέθετε μηχανισμούς στήριξης ενός κράτους-μέλους της ευρωζώνης που θα βρεθεί σε κρίση δανεισμού. Τον μηχανισμό αυτό τώρα τον απέκτησε – έστω σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – και με αρκετά ακόμα λειτουργικά προβλήματα, που είδαμε να τα λύνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα και υπό την πίεση των αγορών».

Παραδέχεται λοιπόν ότι δεν υπήρχε ούτε μηχανισμός, ούτε σχέδιο στην ΕΕ για  την κρίση χρέους ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ χώρας! Αλλά πριν το πει αυτό είχε καταγγείλει το ΔΝΤ που ήταν ο μόνος μηχανισμός διαθέσιμος τόσο τεχνικά, όσο και οικονομικά. Να πούμε ότι μέχρι και το ξέσπασμα της κρίσης ΔΕΝ είχε κυρωθεί ούτε καν η Λισαβώνα!

Και στις 4 Μαϊου του 2010 αποκαλύπτεται η παραφροσύνη :

Ανακοινώνω απόψε τη θέση του Κόμματός μας για τη Συμφωνία χρηματοδότησης από το Μηχανισμό Στήριξης της Ευρώπης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το  καταψηφίζουμε!

Όχι γιατί αρνούμαστε τη χρηματοδοτική  στήριξη, που το ΠΑΣΟΚ κατέστησε  απαραίτητη πλέον. Αλλά διότι διαφωνούμε με την πολιτική που μας οδήγησε  ως εδώ και με την κυβερνητική  οικονομική στρατηγική αντιμετώπισης  της κρίσης.Άλλωστε η Κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη την  ψήφο μας για την έγκριση του  Νομοσχεδίου. Θέλει “ψήφο ανοχής” για τα πεπραγμένα της ως τώρα…Ούτε  επιζητεί τη συναίνεση. Αυτή την έχει προ πολλού απορρίψει. Επιζητεί τη συνενοχή. Σε μια πολιτική στην οποία οδήγησαν τα σφάλματά της, οι καθυστερήσεις της, η αβουλία της, η διγλωσσία της και οι απίστευτες γκάφες της.

και λίγο παρακάτω στην ίδια δήλωση λέει :

Σήμερα  σημειώνω ότι, ανεξάρτητα από τη θέση μας αυτή, θα σεβαστούμε τα χρήματα  που δίνονται την κρίσιμη στιγμή στην Ελλάδα από κυβερνήσεις των  εταίρων μας και από το Διεθνές  Νομισματικό Ταμείο. Ασφαλώς εμείς δεσμευόμαστε από τις συμβάσεις  που υπογράφει το Ελληνικό κράτος, ακόμα κι όταν διαφωνούμε. Η Ελληνική Πολιτεία έχει συνέχεια.

Προσέξτε την ημερομηνία… στις 4 Μαίου του 2010, ακριβώς 7 μήνες κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ο Σαμαράς κατηγορεί για όλο το χρέος τον Παπανδρέου, αναιρεί κάθε συζήτηση συναίνεσης (με την πονηριά έχεις πλειοψηφία πάρε το βάρος μόνος) και αφού τον κράζει μετά… λέει βέβαια ναι και στο ΔΝΤ και στο Μνημόνιο!!! Και άντε οκ.. μέχρι εκείνη την στιγμή ως άσχετος με τα οικονομικά νόμιζε θα ξεφύγει με ένα απλό σπεκουλάρισμα!

Πάμε παρακάτω λοιπόν στις 7 Ιουλίου του 2010 η ΝΔ ανακοινώνει το πρόγραμμά της στο Ζάππειο και ο Σαμαράς λέει:

* Πρώτον, ότι η κατεύθυνση που έχει συμφωνήσει η χώρα σήμερα δεν μας βγάζει από το
πρόβλημα, μας βυθίζει ακόμα πιο βαθιά μέσα από υπερχρέωση και βαθιά ύφεση.
* Και δεύτερον, ότι η κατεύθυνση την οποία προτείνει το δικό μας Σχέδιο, αντιμετωπίζει
και το έλλειμμα και το χρέος και την ανάπτυξη. Μόνον η αντιμετώπιση και των τριών θα
μας βγάλει από την κρίση.

Πρόσεξτε τώρα… στις 4 Μαίου θα σεβόταν τις δεσμεύσεις στις 7 Ιουλίου τις αναιρεί όλες…. Ασυνέπεια…; Βλακεία; Τζάμπα μαγκιά..; Λαϊκισμός; Όλα αυτά μαζί;

Και αφού έχει πια παγιδευτεί μόνος του , λες και κανένας τον πίεζε τον Ιούλιο του 2010 να εμφανίσει κυβερνητική πρόταση… συνεχίζεται η παραφροσύνη :

στις 30/06/2011 έρχεται και το δεύτερο πακέτο μέτρων και είναι μπροστά η συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Ο Σαμαράς λοιπόν δηλώνει :

Σάς το λέμε ξεκάθαρα και σάς το λέμε από τώρα, για να κάνετε τους λογαριασμούς σας. Εμείς, αν δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά η κατεύθυνση της πολιτικής σας, θα το καταψηφίσουμε και το Μνημόνιο 2. Και με 180 και με 250 και με 300 ψήφους να το φέρετε» δήλωσε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης που τόνιζαν ότι το δεύτερο μνημόνιο πρέπει να ψηφισθεί από 180 βουλευτές.Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως αν η κυβέρνηση ζητήσει κάτι τέτοιο, θα είναι σαν να οδηγεί την χώρα σε εκλογές.

Τα χρόνια πέρναγαν, το πρόβλημα μεγάλωνε και ο Αντώνης εκεί.. Δεν ψηφίζω τίποτε δεν συναινώ σε τίποτε και θέλω εκλογές. Βέβαια παραμένει σταθερός στην δήλωση από τον Μάιο του 2010 ότι το κράτος έχει συνέχεια και θα σεβαστεί τα χρήματα κλπ κλπ κλπ.

Τα των τελευταίων ημερών τα έχετε δει.. Τι για «αναπόφευκτα», τι για «σταθερότητα», τι για «εγγύηση του ίδιου ως προς τους εταίρους μας»…. όχι δεν είναι κωλοτούμπα.. είναι η μια και μοναδική αγωνία: να πάει σε εκλογές με οποιοδήποτε κόστος γιατί είναι βέβαιος ότι μετράει μέρες στη ΝΔ. Ξέρει ότι μόνο οι εκλογές θα συσπειρώσουν το κόμμα, θα του δώσουν δυναμική και πολιτική επιβίωση. Για όλα αυτά θα πρέπει να ακροβατεί στους παραλογισμούς των δηλώσεων του. Τους ακατάσχετους. Και θα έχουμε και άλλα αφιερώματα στο άλμπουμ «Αντώνης Σαμαράς.. ο τρελός βασιλιάς».

Τώρα το πόσο όλα αυτα τον καθιστούν επικίνδυνο για την χώρα…θα μας το αναλύσει το antinews ή ο Φαήλος Κρανιδιώτης;
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!