tromaktiko: «Η Ε.Ε. μπορεί να ξεπεράσει την κρίση χρέους»

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

«Η Ε.Ε. μπορεί να ξεπεράσει την κρίση χρέους»



Ο πρόεδρος της Κίνας Χου Τζιντάο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βιέννη, δήλωσε σήμερα «πεπεισμένος» ότι...
η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορέσει να «ξεπεράσει» την κρίση του χρέους.Ο Χου Τζιντάο δεν έδωσε ωστόσο καμιά ένδειξη αν το Πεκίνο θα μπορούσε να διαδραματίσει κάποιο σημαντικό ρόλο στην επίλυση της κρίσης αυτής.

Ο αρχηγός του κινεζικού κράτους έκανε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης του με τον πρόεδρο της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ και πριν μεταβεί, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, στις Κάννες, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των G20, που είναι αφιερωμένη στην κρίση του χρέους και στην παγκόσμια οικονομική κατάσταση.

Η Κίνα «είναι πεπεισμένη πως η Ευρώπη διαθέτει τη σοφία και τις ικανότητες για να ξεπεράσει τις σημερινές δυσκολίες» δήλωσε ο πρόεδρος Χου Τζιντάο.

Η επίσκεψη αυτή είναι η δεύτερη που πραγματοποιεί φέτος στην Ευρώπη ο αρχηγός του κινεζικού κράτους. Σύμφωνα με ευρωπαίους διπλωμάτες η Κίνα, η οποία κατέχει ήδη περισσότερα από 500 δισεκατομμύρια δολάρια ευρωπαϊκού κρατικού χρέους, είναι έτοιμη να συνεισφέρει στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), όμως ουδείς κινέζος υπεύθυνος έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει αυτή την πληροφορία.

Στις 16.30 ώρα Ελλάδας ο Χου Τζιντάο θα συναντηθεί με τον καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν ο οποίος, όπως και ο πρόεδρος Χάιντς Φίσερ το 2010, επισκέφθηκε φέτος την Κίνα και έθεσε εκεί το ζήτημα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!