tromaktiko: Τα μυστήρια γεγονότα των τελευταίων ημερών και η κακοποίηση της ελληνικής δημοκρατίας

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Τα μυστήρια γεγονότα των τελευταίων ημερών και η κακοποίηση της ελληνικής δημοκρατίας



Το ότι οι Ευρωπαίοι μπλοφάρουν όταν λένε ότι δεν τους νοιάζει εν τέλει αν θα φύγει η Ελλάδα από το Ευρώ, φάνηκε από το θερμό χειροκρότημα στους G20 με το άκουσμα ότι δεν θα διεξαχθεί τελικώς δημοψήφισμα στην Ελλάδα.
Άλλωστε οι Σαρκοζύ και Μέρκελ απέρριψαν μετά βδελυγμίας το δημοψήφισμα και σε σχετική ερώτηση Γάλλου δημοσιογράφου για το Δημοκρατικό Έλλειμμα στην Ευρώπη απάντησαν ότι δεν πρέπει να γίνονται δημοψηφίσματα, αλλά αυτοί να αποφασίζουν για το καλό των λαών… Οι ηγέτες άλλωστε αυτήν την στιγμή θέλουν να ηρεμήσουν τις τράπεζες ενόψει και της Ιταλικής κατάρρευσης και άλλωστε για αυτόν το λόγο ένας Προβόπουλος ή Παπαδήμος μπορεί να γίνει πρωθυπουργός, μια απίστευτη κατ’ ουσίαν αντισυνταγματική πρωθυπουργία, αν και τύποις θα κληθεί «κυβέρνηση εθνικής ενότητας», θα λέγαμε «τραπεζικής σωτηρίας»… Υπάρχει και το σενάριο με Βενιζέλο πρωθυπουργό και τραπεζικούς υπουργούς… Κατόπιν ο Σαμαράς πιθανώς θα κερδίσει τις εκλογές.

Αν έχετε δει μια παλιά συνέντευξη του Σαμαρά στον Παπαχελά για το σκοπιανό ζήτημα, ο Σαμαράς λέει ότι είχε εντολή από τον Μητσοτάκη να έχει σκληρή γραμμή για το όνομα του κρατιδίου και ότι εξεπλάγη όταν αυτό άλλαξε. Με λίγα λόγια από τότε προϊδέαζε τους ευρωπαίους σκεπτικιστές να μην φοβούνται ότι θα είναι σκληρός «εθνικιστής». Ο Σαμαράς είναι «καλό παιδί» για τους Ευρωπαίους… μην αμφιβάλετε καθόλου, όπως ήταν και ο Παπανδρέου. Επιπλέον, ο Ομπάμα και η επίσημη Ευρώπη της Μέρκελ και Σαρκοζύ (αυτοί που συν-έκρυβαν το χρέος της Ελλάδας) βλέποντας τις πορείες, τα επεισόδια και τις δημοσκοπήσεις λανθασμένα προέκριναν τον Σαμαρά για νέο πρωθυπουργό (βλ. εγκωμιαστικές δηλώσεις Ομπάμα για Σαμαρά, όπου αδειάζει και Παπανδρέου). Νομίζουν ότι θα εξευμενιστεί ο λαός και θα καταλαγιάσει η λαϊκή αγανάκτηση, και γι' αυτό ο Σαμαράς θέλει εκλογές για να νομιμοποιείται η καταστολή σε λαϊκές διαμαρτυρίες... Από το καλοκαίρι ήδη οι ΗΠΑ βλέπαν Σαμαρά ως νέο πρωθυπουργό. Δεν χρειάζεται να έχεις μελετήσει πολιτικές επιστήμες για να γελάσεις με τα γεγονότα, αφού ο Σαμαράς στην πραγματικότητα έχει γίνει αντιπαθής στον λαό , όπως κάποτε είχε γίνει ο Ευάγγ. Βενιζέλος για την έλλειψη κομψότητας και γνήσιων κινήτρων. Είναι σωστή η περιγραφή Ρουμπινύ για αλεπούδες που τους τρέχουν τα σάλια. Η ελληνική πολιτική κατάσταση είναι εμετική και χαμηλής πολιτικής νοημοσύνης, που θυμίζει μια κλασική γελοιογραφία προ γιουγκοσλαβικού εμφυλίου, που έδειχνε τους πολιτικούς να πριονίζουν το κλαδί του άλλου ενώ το δέντρο έπεφτε... Φυσικά κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο, αλλά σε περίπτωση πείνας κανείς δεν ξέρει πώς αντιδρά ο Έλληνας σε βάρος συνέλληνα, εδώ για μια θέση πάρκινγκ βγάζουμε μαχαίρια...Συμπερασματικά, λοιπόν, εάν σε εκλογές βγει ο Σαμαράς θα κάνει ό,τι και ο Παπανδρέου, θα μιλάει για μια κατάσταση δεινής διαπραγματευτικής θέσεως της Ελλάδας που παρέλαβε και μέχρι να τελειώσει το καύσιμο από το εκλογικό αποτέλεσμα θα έχουμε φτάσει σε αρκετές δόσεις και αρκετές «διαρθρωτικές» αλλαγές. Αλλά πάλι ο λαός θα είναι στο Σύνταγμα κάθε μέρα. Στο μεταξύ οι Προβόπουλοι και Παπαδήμες αν γίνουν πρωθυπουργοί θα τα έχουν δώσει όλα για να μην καταστραφούν οι τράπεζες, οι οποίες ας μην ξεχνιόμαστε στην Ελλάδα έγιναν διαβόητες για τους επαχθείς όρους και για τις κατασχέσεις τους, οπότε δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν έχουν βγάλει υπερκέρδος τόσα χρόνια… Το ερώτημα είναι πώς είναι δυνατό εν έτει 2011 η Ελλάδα να κλυδωνίζεται όχι μόνο οικονομικά και πολιτικά, αλλά κυρίως ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΑ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!