tromaktiko: Ποινική ανάκριση των στρατιωτικών Αρχών για κακοποίηση εθνοφρουρού

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ποινική ανάκριση των στρατιωτικών Αρχών για κακοποίηση εθνοφρουρού



Σε ποινική ανάκριση έχουν προχωρήσει οι στρατιωτικές Αρχές για τη διερεύνηση περιστατικού σχετικά με κακοποίηση 18χρονου εθνοφρουρού από... μόνιμο αρχιλοχία και δύο ΕΠΥ, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Ηλιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας μόνιμος αρχιλοχίας και δύο ΕΠΥ έδεσαν με ταινία εθνοφρουρό, τον έβαλα ανάποδα σε βαρέλι και τον χτύπησαν, επειδή είχε ζωγραφίσει σε κόλλα ένα τριφύλλι. Ο εθνοφρουρός, που τώρα πήρε μετάθεση, είχε ζωγραφίσει το σήμα του τριφυλλιού, την ώρα της ξεκούρασής του στον θάλαμο.

Ο υπουργός ανέφερε ότι παρόμοια περιστατικά δεν έχουν καμία θέση στην Ε.Φ., έστω και αν είναι εντελώς μεμονωμένα.

Το σχετικό επεισόδιο βρίσκεται υπό διερεύνηση, ασκείται ποινική ανάκριση και εκείνοι οι οποίοι ευθύνονται θα παραπεμφθούν και θα τιμωρηθούν με κάθε αυστηρότητα.

Ο υπουργός κλήθηκε να τοποθετηθεί επί του γεγονότος ότι οι γονείς του εθνοφρουρού, που φέρεται να έπεσε θύμα της απαράδεκτης συμπεριφοράς ανωτέρων του, είναι πολύ ανήσυχοι και απαιτούν την παραδειγματική τους τιμωρία για το περιστατικό, δήλωσε ότι «όλοι ζητούμε και αναμένουμε παραδειγματική τιμωρία εκεί όπου υπάρχουν ευθύνες».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!