tromaktiko: Αλλα-μάνα μου Ελλάς!

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Αλλα-μάνα μου Ελλάς!



της Τζένης Κ.
Εδώ είναι Ελλαδιστάν αλλά και Αλλαδιστάν. Τρίβουμε το λύχνο του Αλλαδίνου αλλά τα τζίνια είναι πλέον προγραμματισμένα μόνο να μας τα παίρνουν. Δε δίνουν άλλα…

Έχουμε Δημοκρατία αλλά την Κυβέρνησή μας δεν την εκλέξαμε. Δεν αποφασίσαμε για τη βραχεία παραμονή της αλλά μας προκύπτει και επιβράδυνση της βραχείας. Υπάρχει βέβαια η θολή προοπτική των εκλογών αλλά δεν υπάρχουν εκλογές με ξεκάθαρη προοπτική.

Έχουμε δημοσκοπικώς τα θάρρη μας στον Παπαδήμο αλλά εξακολουθούμε να έχουμε δαχτυλοσκοπικώς τα βάρη μας στην πλάτη μας.

Υπάρχει στη χώρα εθνική συναίνεση αλλά παρατηρείται διαχωρισμός υλικών μες στη συγκυβερνητική μαρμίτα και ο σου- σεφ δεν υπογράφει την πατρότητα της συνταγής. Θέλει να φορεί τον ψηλό του σκούφο αλλά δε θέλει εμπλοκή στη μαζική δηλητηρίαση για να μπορεί να προαχθεί σε σεφ.

Ανακουφιστήκαμε επειδή αλλάξαμε τον Παπανδρέου αλλά δε ζοριστήκαμε κιόλας επειδή έβαλε τα ρούχα της αλλιώς η υπόλοιπη Κυβέρνησή του.

Συγκαταλεγόμαστε στην ευρωζώνη και το νόμισμά μας είναι το ευρώ αλλά δεν έχουμε ρευστότητα, δεν έχουμε δηλαδή τρέχοντα ευρώ για να αποδείξουμε ότι κάτι εισαγόμενο αγοράζουν τα λεφτά μας.

Ελπίζουμε να υπάρξει κάποια στιγμή πρωτογενές πλεόνασμα αλλά προς το παρόν εξακολουθεί να υπάρχει μονάχα πρωτογενής πλεονεξία.

Η ανεργία γενικώς καλπάζει αλλά κάποιοι έχουν κάνει επάγγελμα το δούλεμα.

Επιτρέπουμε στο Γιώργο Καρατζαφέρη να αυτοδιορίζεται εγγυητής της βεβαιότητας ότι το έδαφος θα παραμείνει κάτω από τα πόδια μας αλλά μοναδική αυταπόδεικτη βεβαιότητα είναι ότι, άλλος νωρίτερα κι άλλος αργότερα, θα βρεθούμε κι εμείς και τα πόδια μας κάτω από το έδαφος κι από τα ραδίκια εδάφους- εδάφους.

Είμαστε παιδιά του νότου αλλά μας κάνουν κουμάντο τα παιδιά του Βορρά κι έχουμε υπουργό Βορίδη. Κάποιοι ονειρεύτηκαν για μας το βόρειο σέλας αλλά μείναμε στα βαλκάνια και μας φόρεσαν σέλα. Θέλαμε την ποιότητα ζωής των χωρών που βρίσκονται κοντά στους πόλους αλλά μας έμεινε η πόλωση.

Ελπίσαμε να έχει αριστερά η αχλάδα την ουρά αλλά μας κόψανε τον … πόλο.

Αύριο είναι μια άλλη μέρα αλλά σήμερα είναι αυτή εδώ η μέρα…

Οι Γερμανοί έφυγαν το '44 αλλά είναι '11 και είναι ακόμα εδώ...

http://topontiki.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!