tromaktiko: Κάμερον εναντίον FIFA!

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Κάμερον εναντίον FIFA!



Παράλογη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, Ντέιβιντ Κάμερον την απόφαση της FIFA, η οποία απαγόρευσε στους παίκτες της εθνικής ομάδας της χώρας να φορέσουν φανέλες με σύμβολο την παπαρούνα!
Η 11η Νοεμβρίου είναι εθνική γιορτή στην Αγγλία. Συγκεκριμένα, την 11η Νοεμβρίου του 1918, την 11η ώρα, της 11ης μέρας, του 11ου μήνα, υπογράφηκε η συνθήκη ανακωχής ανάμεσα στις συμμαχικές δυνάμεις και στη Γερμανία, σταματώντας έτσι τις εχθροπραξίες του Α' Παγκόσμιου Πολέμου.

«Η απόφαση είναι εξωφρενική. Είναι παράλογο να χαρακτηρίζουν πολιτική πράξη την ιδέα να φορέσουμε μία παπαρούνα προς τιμήν όσων έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας. Το να φορέσουμε την παπαρούνα είναι μία πράξη τεράστιας υπερηφάνειας και σεβασμού. Ελπίζω η FIFA να επανεξετάσει το ζήτημα», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Αν αποδεχτούμε αυτές τις πρωτοβουλίες θα είναι σαν να δημιουργούμε πρόσφορο έδαφος για παρόμοιες πρωτοβουλίες από όλο τον κόσμο. Η Ομοσπονδία μπορεί να τιμήσει με άλλον τρόπο την “Ημέρα Μνήμης”, για παράδειγμα με το να τηρήσει σιγή, κάτι που έγινε αποδεκτό», ξεκαθάρισε από την πλευρά της η FIFA.

www.sportdog.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!