tromaktiko: Πρεμιέρα για το νέο Gmail

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Πρεμιέρα για το νέο Gmail



Το νέο Gmail κάνει σήμερα επίσημα πρεμιέρα με ανανεωμένο σχεδιασμό, τόσο λειτουργικά όσο και εικαστικά. Τα νέα χαρακτηριστικά του προσφέρουν μεγαλύτερο και πιο... τακτοποιημένο χώρο εργασίας, συζητήσεις που θα παρουσιάζονται επιτέλους σε νηματική μορφή, φρέσκους θεματικούς σχεδιασμούς και βελτιωμένο μηχανισμό αναζήτησης.

Τα μηνυματά σας δε θα παρουσιάζονται ως δέσμες όπως πριν και θα είναι πιο εύκολο να διαβαστεί το ιστορικό των συζητήσεων σας.

Συμπεριλαμβάνοντας στοιχεία κοινωνικής δικτύωσης, η Google θα προσθέτει την εικόνα προφίλ του αποστολέα δίπλα σε κάθε μήνυμα. Η πυκνότητα του κειμένου θα μεταβάλλαται ανάλογα το μέγεθος και την ανάλυση που έχει η οθόνη σας ώστε να καθίσταται πιο ευανάγνωστο το μήνυμα. Οι αλλαγές στο νέο σχεδιασμό του Gmail ακολουθούν κάποιες αλλαγές που ήδη είχαν εφαρμοστεί στο Google Reader στα πλαίσια της καλύτερης διανομής χώρου, λειτουργιών και της γενικότερης εμφάνισης.
Οι συζητήσεις σας θα είναι πιο διαγραμμισμένες από πριν και δεν θα ανοίγει η μία πάνω στην άλλη ώστε να μπορείτε να τις διαβάζετε μπρος και πίσω. Στο Gmail έχουν επίσης προστεθεί και κάποιες εικαστικές πινελιές με νέα θεματικά και wallpapers μέσω του iStockPhoto.

Αξίζει να αναφερθεί πως μια από τις κύριες αλλαγές έχει γίνει στη μηχανή αναζήτησης του ηλεκτρονικού ταχυδρομίου σας. Μόλις αρχίζετε να πληκτρολογείτε τα πρώτα γράμματα στη μηχανή αναζήτησης, θα αναδύεται ένα παράθυρο το οποίο θα σας βοηθάει να καθορίσετε τις επιλογές αναζήτησης κατά αποστολέα, παραλήπτη, θέμα μηνύματος, χρονικό εύρος και άλλα.
Η Google έχει ήδη παρουσιάσει κάποιες προεπισκοπήσεις του νέου σχεδιαστικού πριν λίγες εβδομάδες, ενώ ήδη στους περισσότερους Gmail λογαριασμούς ο νέος σχεδιασμός μπορεί να ενεργοποιηθεί πατώντας στο κάτω μέρος της οθόνης το κουτάκι που εμφανίζεται για να επιλέξουμε τη νέα όψη. Ας ελπίσουμε το Gmail να παραμείνει έυχρηστο και περισσότερο λειτουργικό.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!