Με ένα χαμηλό - συγκριτικά με τα έξοδα που απαιτούνται για να ταξιδέψει κάποιος στο εξωτερικό – κόστος, ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο, σπάνια νοσήματα, ή ασθενείς που βρίσκονται αντιμέτωποι με επεμβάσεις και θεραπείες υψηλού ρίσκου, θα μπορούν να στέλνουν το φάκελο των εξετάσεών τους ηλεκτρονικά στην Αμερική και από εκεί να λαμβάνουν χωρίς να ταλαιπωρηθούν, την πιο αξιόπιστη επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη, ή ακόμη και μια δεύτερη γνώμη, από τους διεθνούς φήμης γιατρούς των Πανεπιστημιακών Κλινικών του Harvard, όπως π.χ. τους γιατρούς του MASSACHUSETTS GENERAL HOSPITAL , που αποτελεί το μεγαλύτερο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ιατρικής Σχολής του Harvard.
Στη συνέχεια οι ξένοι επιστήμονες σε συνεργασία με τους Έλληνες συναδέλφους τους θα θέτουν διάγνωση, ενώ θα υποδεικνύουν και την κατάλληλη θεραπεία. Μάλιστα η πορεία της θεραπείας και οι εξετάσεις του ασθενούς θα παρακολουθούνται στενά για 90 ημέρες από την ομάδα των ξένων και των Ελλήνων γιατρών, σε αγαστή συνεργασία.
Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα, ξεκινά από την Ελλάδα και αναμένεται να επεκταθεί σύντομα και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στην πιλοτική του λειτουργία θα είναι διαθέσιμο σε ειδική τιμή και αρχικά μόνο για 20 ασθενείς κάθε μήνα, ενώ ο αριθμός των ασθενών θα επεκταθεί σε λίγους μήνες, μετά την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος.
statesmen.gr