tromaktiko: Γέμισε το πολιτιστικό κέντρο Πυλαίας Χορτιάτη η Hislop!

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Γέμισε το πολιτιστικό κέντρο Πυλαίας Χορτιάτη η Hislop!



από το Γραφείο Τύπου
Πλήθος νέων ανθρώπων και μαθητών σχολείων της περιοχής παραβρέθηκε στο πολιτιστικό... κέντρο του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη για να γνωρίσει από κοντά τη διεθνούς φήμης συγγραφέα Victoria Hislop, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη «Νέο Πρόσωπο για το Δήμο».

Η συγγραφέας παρουσίασε στο κοινό το νέο της βιβλίο, που σχετίζεται με τη Θεσσαλονίκη, με τίτλο «Το Νήμα». Έκανε εκτενή αναφορά στην προηγούμενη μεγάλη συγγραφική επιτυχία της, «Το Νησί». Δέχτηκε δεκάδες ερωτήσεις για τα βιβλία της και τη σχέση της με την Ελλάδα. Η ίδια άνοιξε διάλογο με το ακροατήριο ζητώντας από τους νέους να μοιραστούν μαζί της τους προβληματισμούς τους.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκομαι σήμερα εδώ κοντά στη νεολαία και μιλώ για το βιβλίο μου αλλά και για την αξία που έχουν τα βιβλία στη ζωή μας. Τα παιδιά μπορούν να χαρίσουν ελπίδα σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται» τόνισε η κα Hislop συγχαίροντας την δημοτική παράταξη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης. «Όταν όλα γύρω μας δείχνουν να καταρρέουν ο πολιτισμός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει καταφύγιό μας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο ερχομός της κυρίας Hislop στο Δήμο μας, στάθηκε αφορμή για να γεμίσει το δημαρχείο από νέους ανθρώπους, με άποψη και κριτική ματιά για όσα συμβαίνουν γύρω τους. Μαζί με αυτούς τους νέους θα χτίσουμε το αύριο της πόλης μας» δήλωσε ο Νίκος Νυφούδης με αφορμή την εκδήλωση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!