Κι όμως, νέα έρευνα έρχεται να αντικρούσει αυτή την αντίληψη, αφού σχετίζει το τσιμπολόγημα τέτοιων τροφών με το αίσθημα της μελαγχολίας! Ισπανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση trans λιπαρών, που υπάρχουν σε μεγάλο ποσοστό σε όλες τις πρόχειρες τροφές, επηρεάζουν τον εγκέφαλο.
Τα πειράματα διήρκεσαν έξι χρόνια και απέδειξαν ότι οι άνθρωποι που προσλαμβάνουν ακόμη και σε μικρές ποσότητες αυτά τα λιπαρά, τα οποία βρίσκονται σε επεξεργασμένες τροφές και πολλά προσυσκευασμένα γλυκίσματα, διέτρεχαν έως και 48% υψηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν κατάθλιψη. Αντίθετα, όσοι έκαναν σωστή διατροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, είχαν λιγότερα κρούσματα κατάθλιψης.
Γι αυτό, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα θέλετε να «πνίξετε τον πόνο σας» με ένα τέτοιο σνακ, προτιμήστε μια φρουτοσαλάτα!
medicalnews.gr