Ο Peretz Kindrom είναι αναμφίβολα μια συμβολική μορφή του Αντιπολεμικού και αντιμιλιταριστικού κινήματος και η απώλεια του προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση. Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχε στο κίνημα ειρήνης του Ισραήλ από τα τέλη της δεκαετίας του 60' στην οργάνωση Siach-Νέα Ισραηλινή Αριστερά και αργότερα στη Yes Gvul, το Κίνημα των Ισραηλινών Στρατιωτών-Αρνητών Στράτευσης, όπου ήταν υπεύθυνος των διεθνών επαφών. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου για την Ισραηλινό-παλαιστινιακή Ειρήνη και μετείχε στις κοινές επιτροπές των κινήσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδιαίτερα στην Επιτροπή ενάντια στα βασανιστήρια, τη Betselem.
Ο ίδιος και η οικογένεια του έφεραν τα σημάδια της μοίρας του Εβραϊκού λαού. Γεννημένος στη Βιέννη τον Ιούλιο του 1933, λίγους μήνες μετά την εισβολή της ναζιστικής Γερμανίας στην Αυστρία, κατέφυγε στη Βρετανία για αν γλυτώσει το διωγμό των Εβραίων από τους Ναζί. Στα 18 του χρόνια μετανάστευσε στο Ισραήλ, όπου έζησε για 20 χρόνια στο Zikim, ένα συνοριακό κιμπούτς κοντά στη Λωρίδα της Γάζας. Στο τέλος της δεκαετίας του 60' σπούδασε λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, όπου δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς και του κινήματος ειρήνης. Ζούσε στην Ιερουσαλήμ από το 1974 όπου εργάζονταν ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος, σχολιαστής ραδιοφώνου και συγγραφέας. Στο συγγραφικό του έργο συμπεριλαμβάνεται ένα τμήμα του βιβλίου «Κατηγορώντας τα Θύματα» που εκδόθηκε από τον Edward Said και τον Christopher Hitchens.
Τον Peretz Kidrom είχαμε την ευτυχία και τύχη να τον γνωρίσουμε προσωπικά. Επανειλημμένα επισκέφτηκε την Ελλάδα και συμμετείχε σε εκδηλώσεις της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, μεταφέροντας τις εμπειρίες από την αντιμιλιταριστική δράση των φαντάρων μέσα στον Ισραηλινό στρατό. Το μήνυμα τους στο πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο είναι ξεκάθαρο: «ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ». Όσοι απεχθάνονται την κατοχή και την καταπίεση οφείλουν να λένε στους Ισραηλινούς στρατιώτες: «Αρνηθείτε να υπηρετήσετε στα κατεχόμενα εδάφη για να μην σας μετατρέψουν σε δολοφόνους οι διοικητές σας».
Το 2001, μαζί με χιλιάδες διαδηλωτές από την Παλαιστίνη και ολόκληρο τον κόσμο συμμετείχαμε από κοινού στις κινητοποιήσεις ενάντια στην εισβολή και ισοπέδωση της Ραμάλας και των υπόλοιπων πόλεων της Παλαιστίνης από τον Ισραηλινό στρατό, γευόμενοι τα χημικά και τα γκλομπ της ισραηλινής αστυνομίας. Το 2003, εκπρόσωποι της Yes Gvul συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην Ε.Ε., ενώ την ίδια εποχή εκδόθηκε και το βιβλίο ΑΡΝΟΥΜΑΙ, που περιέχει τις διηγήσεις των εμπειριών των Ισραηλινών Στρατιωτών-Αρνητών Στράτευσης.
Απευθύνουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, τους συναγωνιστές και τους συντρόφους του υπέροχου ανθρώπου και σεμνού αγωνιστή Peretz Kidrom.
Ως ελάχιστη ένδειξη τιμής του αφιερώνουμε τη ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ «Για τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», που πραγματοποιείται την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011 στις 7 μ.μ., στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη).
ΔΕΝ συναινούμε στον εθνικισμό. ΔΕΝ πολεμάμε για τα πετρέλαιά τους. ΔΕΝ πληρώνουμε τους εξοπλισμούς
Με Ομιλητές-Ομιλήτριες: Εκπρόσωπος από το Κόμμα Εργασίας (Τουρκία), Εκπρόσωπος αντιρρησιών συνείδησης Βόρειας Κύπρου, Εκπρόσωπος της κυπριακής οργάνωσης «Αντάρτες», Κείμενο-παρέμβαση της Αντιπολεμικής Δράσης (Ισραήλ)
Την εκδήλωση-συζήτηση που συνδιοργανώνουν η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, η Αντιεθνικιστική-αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία, η Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και η ΟΚΔΕ Σπάρτακος, συντονίζει ο δημοσιογράφος Τάσος Κωστόπουλος.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Diktiospartakos.blogspot.com