tromaktiko: Πρωτότυπη ενημέρωση μέσω screenshots

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Πρωτότυπη ενημέρωση μέσω screenshots



Το internet είναι ένας χώρος όπου η φαντασία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και αποτελεί πηγή έμπνευσης. Ακριβώς επειδή η τεχνολογία έχει «ξεφύγει» από τα στενότατα όρια των 90s, πολλές ιδέες που παλαιότερα ήταν αδύνατον να υλοποιηθούν, τώρα γίνονται πραγματικότητα.

Το peoplestring βασίζεται στην πιο ουσιαστική και χρήσιμη ιδιότητα του διαδικτύου, την ενημέρωση. Οι περισσότεροι από εσάς θα γνωρίζετε το igoogle. Για όσους δεν το γνωρίζουν το igoogle είναι μια υπηρεσία της google όπου (εκτός των άλλων) μπορείς να έχει μαζεμένα τα rss από τα αγαπημένα σου ενημερωτικά portal και να είσαι πάντα ενήμερος για τις εξελίξεις στα θέματα που σε ενδιαφέρουν.

Το peoplestring από την άλλη, είναι κάτι παραπλήσιο αλλά δεν βασίζεται στα rss αλλά στα screenshots.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από το περιβάλλον του peoplestring, κάθε χρήστης παίρνει screenshot (φωτογραφία) από το τμήμα ενός website που τον ενδιαφέρει. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να θέλει να δει ποια είναι τα κορυγαία 5 websites στο webtrend.

Έτσι κάθε χρήστης «χτίζει τη σελίδα του» με κομμάτια από αγαπημένα websites και ενημερώνεται μέσα από εικόνες! Αν βρει κάτι ενδιαφέρον τότε το peoplestring τον παραπέμπει στην αντίστοιχη σελίδα.

Πολύ έξυπνη ιδέα, από την άποψη ότι δεν χρησιμοποιεί rss. Δοκιμάστε αυτό το trend και ίσως να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!