tromaktiko: Ομάδα του πανεπιστήμιου του Stanford έσπασε την ασφάλεια του Captchas

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ομάδα του πανεπιστήμιου του Stanford έσπασε την ασφάλεια του Captchas



Αν ανήκετε σε αυτούς που εκνευρίζονται αφάνταστα από αυτά τα περίεργα γράμματα που εμφανίζονται στο Captchas όταν μπαίνετε σε... διάφορες σελίδες για λόγους ασφάλειας τότε έχετε ακόμα ένα λόγο να εκνευριστείτε αφού τσάμπα παιδευόσασταν.

Το ασφαλές κατά τα άλλα Captcha που μας "έβγαζε" τα μάτια για να δούμε τι λέει έσπασε από μια ομάδα του πανεπιστήμιου του Stanford που δημιούργησε ένα λογισμικό που βρίσκει τη κρύβετε στο Captcha.

Το λογισμικό που δημιούργησε η ομάδα του Stanford ονομάζεται Decaptcha και έχει τη δυνατότητα να καθαρίζει το μήνυμα που φαίνεται στο Captcha κάνοντας το μήνυμα ευανάγνωστο σε διάφορα bots.

Η ομάδα του πανεπιστήμιου του Stanford δεν είχε 100% στο σπάσιμο του Captcha αλλά είχε αρκετά μεγάλο ποσοστό επιτυχίας σε πολλές περιπτώσεις, έτσι κατάφερε να αποκωδικοποιήσει το 66% των κωδικών της Viza Authorize, το 60% της Blizzard Enternaiment και το 73% του ίδιου του site των captchas.

Το λογισμικό Decaptcha όμως σε άλλες περιπτώσεις τα βρήκε "σκούρα" και σημείωσε μικρότερη επιτυχία, ετσι κατάφερε να σπάσει μόλις 43% των κωδικών του eBay ενω στο Reddit το ποσοστό ήταν ακόμα μικρότερο και έφτασε το 24%.
technewz.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!