tromaktiko: Οι Κουβανοί εκφράζονται ελεύθερα στο... Twitter

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Οι Κουβανοί εκφράζονται ελεύθερα στο... Twitter



Λίγους μήνες μετά την έλευση του διαδικτύου στην Κούβα, τα προβλήματα για την κυβέρνηση Κάστρο έκαναν την πρώτη τους εμφάνισή.Η κόρη του Ραούλ Κάστρο, Μαριέλα, υπεύθυνη για το Εθνικό Κέντρο Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης, άνοιξε λογαριασμό στοTwitter την περασμένη Πέμπτη και γρήγορα τα πληκτρολόγια των διαφωνούντων πήραν φωτιά!

Όταν η Μαριέλα, ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, έκανε ένα tweet για την επίσκεψή της στην Ολλανδία και τη δουλειά της ως ακτιβίστρια, οι followers απάντησαν: «Πως είναι δυνατόν να ζητάτε αποδοχή σε έναν μόνο τομέα; Η ανοχή δεν πρέπει να είναι καθολική;».

«Καλωσορίσατε στον πολιτισμό» έγραψε ένας διαφωνών, ενώ ένας άλλος: «Εδώ θα μιλήσω, εδώ δεν μπορεί κανείς να με πυροβολήσει, να μου απαγορεύσει την έξοδό μου από τη χώρα ή την είσοδό μου σ’αυτήν», με τη Μαριέλα να απαντάει ότι αυτά ανήκουν στο παλαιό καθεστώς.

Μάλιστα, ένας Κουβανός εξέφρασε τη… μειλίχια ευχή, τα μέλη του Κόμματος να αποκτήσουν λογαριασμό στο Twitter, ώστε να τους πουν στον εικονικό κόσμο, ό,τι δεν μπορούν στον πραγματικό.

Αργότερα, η Μαριέλα πέρασε στην αντεπίθεση χαρακτηρίζοντάς τους «μισητά παράσιτα»…

Το διαδίκτυο στην Κουβά παραμένει εξαιρετικά ακριβό και σπάνιο, καθώς οι, λιγοστές και πολύ αργές, συνδέσεις γίνονται με δορυφόρο, ενώ η τύχη της καλωδίωσης οπτικών ινών που θα ερχόταν από την Βενεζουέλα αγνοείται.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!