tromaktiko: Ο πόλεμος στο Ιράν έχει ξεκινήσει, γράφει η Washington Post!

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ο πόλεμος στο Ιράν έχει ξεκινήσει, γράφει η Washington Post!



Σε ένα αποκαλυπτικό και συνάμα προειδοποιητικό δημοσίευμα προς το ιρανικό καθεστώς, η γνωστή αμερικάνικη εφημερίδα... με την παγκόσμια επίδραση, έρχεται να αναγνωρίσει ότι ο πόλεμος των ΗΠΑ και του Ισραήλ, κράτους τρομοκράτη της περιοχής, έχει ήδη αρχίσει. Πρόκειται για πόλεμο χαμηλής έντασης, ενώ διατυπώνονται ανοιχτά απειλές ακόμη και πυρηνικής επίθεσης σε πυρηνικές, στρατιωτικές και πολιτικές εγκατάστασης ύψιστης σημασίας, στο βαθμό που το δεν γίνουν δεχτές οι απαιτήσεις τους.

Ο πόλεμος που διεξάγει το Ισραήλ έχει μετατρέψει σε κουρέλια το Διεθνές Δίκαιο, μας επαναφέρει στην εποχή των κανονιοφόρων, μόνο που τώρα η Αεροπορία, οι Ειδικές Δυνάμεις, οι δολοφόνοι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών και οι χάκερ έχουν τον πρώτο λόγο. Είναι μορφές επιθέσεων που για τη δική τους «Άμυνα και Ασφάλεια» οι δυτικές ιμπεριαλιστικές χώρες περιγράφουν ως Ασύμμετρες Απειλές, προβλέπουν τη διεξαγωγή Προληπτικών Πολέμων και διεξάγουν τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η ειρήνη των ιμπεριαλιστών είναι εξίσου επικίνδυνη για τους λαούς με τους πολέμους τους, ενώ το Ισραήλ που σχίζει τα ιμάτια του για τη διεθνή ομαλότητα ασκεί τις πλέον τρομοκρατικές πολιτικές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έκρηξη σε ιρανική βάση πυραύλων πριν από δύο εβδομάδες ήταν το τελευταίο μιας σειράς από μυστηριώδη περιστατικά που αφορούν εκρήξεις σε εγκαταστάσεις μεταφοράς φυσικού αερίου, διυλιστήρια πετρελαίου και στρατιωτικές βάσεις - εκρήξεις που προκάλεσαν δεκάδες θανάτους και ζημιές βασικών υποδομών τα τελευταία δύο χρόνια. Ιρανοί αξιωματούχοι, είπαν ότι έκρηξη στη βάση πυραύλων ήταν ένα "ατύχημα", και απέκλεισαν το ενδεχόμενο σαμποτάζ από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους. Η έκρηξη στη βάση Shahid Modarres κοντά στην πόλη της Malard ήταν τόσο ισχυρή που συγκλόνισε την πρωτεύουσα, Τεχεράνη, περίπου 30 μίλια ανατολικά.

Παρά την επίσημη διάψευση για σαμποτάζ πληροφορίες κάνουν λόγο για πενταπλασιασμό των εκρήξεων σε διυλιστήρια και αγωγούς φυσικού αερίου από το 2010! Η ιρανική ηγεσία δεν θέλει να εμφανιστεί ευάλωτη την ίδια στιγμή που Ισραηλινοί συζητούν στρατιωτική επέμβαση εναντίον του Ιράν για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό του πρόγραμμα.

Εργάτες έχουν κατηγορηθεί για τις περισσότερες εκρήξεις, λέγοντας ότι προκλήθηκαν από λάθη, όπως «κακή συγκόλληση" ή "ελαττωματικά υλικά κατασκευής." Λόγω των κυρώσεων υποστηρίζουν δυτικές εταιρείες δεν μπορούν συμμετέχουν σε έργα στο Ιράν "με αποτέλεσμα πολλές από τις κρίσιμες εγκαταστάσεις του Ιράν να έχουν κατασκευαστεί από εγχώριες εταιρείες που όμως δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας", υποστηρίζει στην Wasington Post ο Ρεζά Ζαντί, δημοσιογράφος που ειδικεύεται σε θέματα ενέργειας.

Παρόλα αυτά οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί: Τουλάχιστον 17 εκρήξεις σε αγωγούς φυσικού αερίου έχουν αναφερθεί από το περασμένο έτος, σε σύγκριση με τρεις το 2008 και το 2009. Την ίδια στιγμή, σχεδόν 12 μεγάλες εκρήξεις έχουν πλήξει τα διυλιστήρια από το 2010, αλλά οι ειδικοί λένε ότι είναι περίπλοκο να προσδιοριστεί η αιτία αυτών των συμβάντων.

Οι υποψίες ότι η στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν μπορεί να είναι ήδη σε εξέλιξη εντάθηκαν όταν τέσσερις βασικοί αγωγοί μεταφοράς αερίου εξερράγησαν ταυτόχρονα σε διαφορετικές τοποθεσίες στην πόλη Κουμ τον Απρίλιο. Και τον Μάιο, ο υπουργός Πληροφοριών Heidar Moslehi ανακοίνωσε τη σύλληψη 30 "κατασκόπων της CIA», που όπως είπε είχαν προσληφθεί για να χαρτογραφήσουν τις ενεργειακές υποδομές του Ιράν. "Ένας από τους κύριους στόχους τους ήταν εκτέλεση σαμποτάζ," είπε ο Moslehi στο ημιεπίσημο Πρακτορείο Ειδήσεων Fars.

Το Κοινοβούλιο του Ιράν ξεκίνησε έρευνα για την έκρηξη στις εγκαταστάσεις πυραύλων. "Δεν αποκλείεται σαμποτάζ στη βάση πυραύλων Malard", δήλωσε μια πηγή των Φρουρών της Επανάστασης, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας του θέματος. Το Ιράν έχει κατηγορήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ για τη δολοφονία τριών πυρηνικών επιστημόνων στην Τεχεράνη από το 2010 αλλά και για τον ιό "Stuxnet", που "εισέβαλε" σε ηλεκτρονικά συστήματα του Ιράν.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου ζήτησε αυστηρότερες κυρώσεις εις βάρος του Ιράν, για τα πυρηνικά. Χρησιμοποιώντας ως ενισχυτικό χαρτί τις πανταχόθεν βαλλόμενες επισημάνσεις της στημένης έκθεσης της ΙΑΕΑ, που εντάσσεται στην προετοιμασία της παγκόσμιας κοινής γνώμης εν όψει της κολοσσιαίας επίθεσης που επεξεργάζονται τα γεράκια των δυτικών ιμπεριαλιστικών στρατών, δήλωσε: "Το Ιράν αναπτύσσει πυρηνικά όπλα. Για όσους είχαν αμφιβολίες, αν κανείς είχε αμφιβολίες, η έκθεση της IAEA σίγουρα τις διέγραψε", ανέφερε ο Νετανιάχου μιλώντας στην Κνέσετ, την ισραηλινή βουλή. Και συνέχισε: "Είναι σημαντικό να επιβληθούν κυρώσεις, σκληρές κυρώσεις, σε αυτό το καθεστώς, ακόμα πιο σκληρές από εκείνες που επιβλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες".

Όμως με αυτό το κράτος εφιάλτη για τους λαούς της περιοχής και την παγκόσμια ειρήνη διατηρεί σχέση στρατηγικής στρατιωτικής συνεργασίας το ελληνικό αστικό σύστημα κυριαρχίας, έχοντας την στήριξη όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων, αφού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη την επικροτούν και στηρίζουν.

Πρόσφατα, η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον υφυπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Ντάνι Αγιαλόν. «Εδώ και αρκετό καιρό, έχει ανοίξει ένα καινούργιο κεφάλαιο στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν βάλει τα θεμέλια μιας στρατηγικής συνεργασίας, που επεκτείνεται σε πάρα πολλούς τομείς. Στην ενέργεια, τον τουρισμό, την οικονομία, τον πολιτισμό και βεβαίως, την άμυνα», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος μεταξύ άλλων.

«Είμαστε παράγοντας εγγύησης, σταθερότητας και ασφάλειας. Η Ελλάδα κινείται πάντοτε με γνώμονα το διεθνές δίκαιο, τις διεθνώς παραδεδεγμένες αρχές και βέβαια, είναι πάντοτε παρούσα στις εξελίξεις, τόσον στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όσο και μπροστά στις μεγάλες εξελίξεις που έχουν να κάνουν με τις βαθιές αλλαγές, που συντελούνται στον αραβικό κόσμο», επεσήμανε ο κ. Αβραμόπουλος. «Για την ευρύτερη περιοχή και ό,τι και αν κάνουμε έχουμε υπ' όψιν μας την σταθερότητα, την ειρήνη, την συνεργασία και την πρόοδο», σημείωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ.

Η Υποκρισία της αστικής πολιτικής σε όλο της το μεγαλείο!

« Ούτε μια σταγόνα αίμα - ούτε ένα ευρώ για τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσόγειο. Να σταματήσει οποιαδήποτε μοιρασιά της θάλασσας, του βυθού και του αέρα της Ανατολικής Μεσογείου από τις τοπικές κυβερνήσεις και τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Να σταματήσει τώρα οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια (πολεμικές ασκήσεις, περιπολίες πολεμικών πλοίων, πτήσεις μαχητικών, επιφυλακές μονάδων) στην περιοχή.

« Κοινωνική και πολιτική ανυπακοή ενάντια στους δυνάστες στην ίδια μας τη χώρα. Ανατροπή της Συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ της αντεργατικής λαίλαπας, του κρατικού αυταρχισμού και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.

« Κίνημα μαζικό, μέσα κι έξω απ' το στρατό! - Καμιά αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

« Ανατροπή της στρατιωτικής συμφωνίας Ελλάδας-Ισραήλ. Καμιά συνεργασία με το Ισραήλ-Κράτος Τρομοκράτη που ετοιμάζεται να επιτεθεί ακόμη και με πυρηνικά όπλα κατά του Ιράν. Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Σεβασμός των μειονοτήτων. Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους του αραβικού κόσμου που παλεύουν για κοινωνική δικαιοσύνη και απαλλαγή από τους δυνάστες οποιασδήποτε μορφής.
diktiospartakos.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!