tromaktiko: Γνωρίστε το ανεξερεύνητο Καστόρι, ένα χωριό με 1000 εικόνες μέσα στον καταπράσινο Ταύγετο!

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Γνωρίστε το ανεξερεύνητο Καστόρι, ένα χωριό με 1000 εικόνες μέσα στον καταπράσινο Ταύγετο!



Περπατήστε μέσα στην φύση και απολαύστε μοναδικές εικόνες φυσικής ομορφιάς!
Ένα από τα φαράγγια που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι του ποταμού Κάστορα.Υπάρχει δρόμος στα αριστερά του ποταμού για τα είκοσι λεπτά της διαδρομής και μονοπάτι για τα υπόλοιπα δεκαπέντε λεπτά, με δύο πετρινα καθιστικά όπου μπορεί κανείς να ξεκουραστεί, με την σπηλιά και τις πηγές να εξερευνήσετε. Σε εκείνο το σημείο μπορείτε να γυρίσετε πίσω ή να συνεχίσετε σε ανηφορικό μονοπάτι για δέκα λεπτά μέχρι το ασκηταριό του Λουκά, μια μικρή εκκλησία μέσα σε σπηλιά που γιορτάζει στις 23 Αυγούστου.

1. Πεζοπορία στο Φαράγγι του Κάστορα – Πηγές Άγιου Γιάννη –Μαρμαρογέφυρο



2. Βόλτα στην Λουσίνα – Ταυγέτου


Βόλτα στον Ταύγετο και στην Λουσίνα , θα πρέπει να πάρετε το αμάξι σας και να διανύσετε μια διαδρομή χωμάτινου δρόμου που ανεβαίνει στον Ταύγετο η διαδρομή είναι μαγευτική μέσα στα δέντρα με απίστευτη θέα!

3. Πεζοπορία στο εκκλησάκι της Μισοσπορίτισσας



Μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το χωριό μπορείτε να πάτε στο εκκλησάκι της Μισοσπορίτισσας το οποίο φαινετε από το χωριό και είναι κυριολεκτικά χωμένο μέσα στους βράχους του Ταύγετου , απολαμβάνοντας μια υπέροχη διαδρομή και θέα όλο το χωριό , χτισμένη μέσα σε σπηλιά, υπήρξε το ασκητήριο του Αγίου Θεοκλήτου.

4. Βόλτες στην πλατεία και τα γραφικά σοκάκια του Καστορείου


Μετά από μερικές βόλτες στην φύση μπορείς να χαλαρώσεις πίνοντας το καφεδάκι σου στα μαγαζιά του χωριού η κάνοντας μερικές ακόμη βόλτες μέσα στο χωριό απολαμβάνοντας τα παλιά λιθόχτιστα σπίτια και τα γραφικά σοκάκια του.

5. Πηγές Αγίου Μάμα , πηγή Βάγιας και ο παλιός Νερόμυλος


Άλλη μια βόλτα με τα πόδια είναι οι πηγές του Αγίου Μάμα οι οποίες είναι στην είσοδο του χωριού μόλις 5 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο του χωριού και μπορείτε να περπατήσετε να απολαύσετε το κρύο νερό ακόμα και τον Αύγουστο , καλό θα ήταν να περπατήσετε προς τα κάτω όπου θα βρείτε την πηγή της Βάγιας αλλά και τον παλιό νερόμυλο.

6. Αρχαιολογικός Χώρος Πελλάνας


Η Πελλάνα ιδρύθηκε τον 7ο π.Χ. αιώνα ενώ αναφέρεται στα κείμενα πολλών ιστορικών της αρχαιότητας όπως τον Ξενοφώντα, τον Πλούταρχο και τον Παυσανία. Στον αρχαιολογικό χώρο έχουν βρεθεί 6 θολωτοί, λαξευτοί σε βράχο τάφοι και άρα προμυκηναΐκής εποχής. Ο ένας από αυτούς είναι ο δεύτερος σε μέγεθος μετά του Αγαμέμνονα στις Μυκήνες και είναι σίγουρα βασιλικός, κατά πάσα πιθανότητα του Μενελάου ή του Τυνδάρεω. Εικάζεται ότι στον ευρύτερο χώρο υπάρχουν τα ανάκτορα ενός έκ των παραπάνω. Στη θέση Παλαιόκαστρο τα αρχαιολογικά ευρήματα μαρτυρούν την ύπαρξη Ακρόπολης. Ο αρχαιολόγος κ. Σπυρόπουλος, υπεύθυνος ανασκαφών στην Πελλάνα, υποστηρίζει ότι οι αρχαιότητες που παραμένουν κρυμμένες στο χώρο είναιεφάμιλλης αξίας με εκείνες της Βεργίνας.

7. Γεωργίτσι


Σε απόσταση μόλις 8χλμ βρίσκετε το χωριό Γεωργίτσι ή όπως το αποκαλούν "το μπαλκόνι του Ταυγέτου" όμορφο χωριό σε υψόμετρο 970μ με γραφική πλατεία όπου μπορείτε να βρείτε μαγαζιά για να φαγητό και καφέ

Στο χωριό συναντάμε 2 πλατείες. Η μία βρίσκεται στην κάτω γειτονιά δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, όπου δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής και υπεραιωνόβιος πλάτανος. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν εστιατόρια, καφέ . Στον πάνω μαχαλά βρίσκουμε την απάνω πλατεία όπου ξεχωρίζει η εκκλησία της Υπαπαντής, με το όμορφο, μαρμάρινο καμπαναριό της. Η πλατεία αυτή φημίζεται για την φανταστική θέα της. Πίνοντας τον καφέ του ο επισκέπτης μπορεί να αγναντέψει την κοιλάδα του Ευρώτα έως τις κορυφές του Πάρνωνα. Εδώ καταλαβαίνουμε γιατί το χωριό χαρακτηρίζεται “μπαλκόνι του Ταϋγέτου”. Επίσης, λειτουργεί, και εδώ εστιατόριο-καφέ.

8. Ποδήλατο – Mountain Bike – Motorcross – Jeeping



Πολύ καλές διαδρομές για όσους είναι λάτρεις του ποδηλάτου – mountainbike – motorcross – 4×4 Jeep – Jeeping είναι εξαιρετική ευκαιρία να απολαύσετε την φύση κάνοντας το αγαπημένο σας χόμπι!

9. Φαγητό!


Μα και φυσικά θα απολαύσετε τις παραδοσιακές γεύσεις του χωριού όπως είναι το παστό κρέας αλλά και τα αγαπημένα μας σουβλάκια! Στο χωριό λειτουργούν όλο τον χρόνο εστιατόρια και ψησταριές.

10. Το Καστόρι σε περιμένει και είναι μόλις 3 ώρες από την Αθήνα!

Mε παραδοσιακό ξενώνα που προσφέρει όλες τις ανέσεις!


Ιδανικός προορισμός για ξεκούραση , ηρεμία , βόλτες και επαφή με την φύση! Για όσους θέλουν να γεμίσουν μπαταρίες και να ξεφύγουν από το άγχος της πόλης εξερευνώντας έναν παρθένο προορισμό είναι ιδανική επιλογή!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!