tromaktiko: Σαμαράς :"Όχι στη μείωση των επικουρικών - αντιδρά και για το 12% στη ΔΕΗ"

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Σαμαράς :"Όχι στη μείωση των επικουρικών - αντιδρά και για το 12% στη ΔΕΗ"



Η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να διαχωρίσει την θέση της η Νέα Δημοκρατία από την κυβέρνηση Παπαδήμου για την μείωση των...
επικουρικών συντάξεων είναι το πρώτο δείγμα ότι αν επιδιωχθεί η λήψη μέτρων που να προβλέπουν περικοπές αποδοχών και συντάξεων ή νέων φόρων από την παρούσα κυβέρνηση τότε θα επέλθει ανεπανόρθωτο ρήγμα.
Μετά από μακρά σύσκεψη για το θέμα η ηγεσία της Νδ έδωσε το πράσινο φως στον αρμόδιο τομεάρχη Νίκο Νικολόπουλο να εκδώσει μια σκληρή ανακοίνωση με την οποία να καυτηριάζει την πρωτοβουλία Κουτρουμάνη και να επισημαίνει ότι τέτοιες μειώσεις ούτε στο μεσοπρόθεσμο προβλέπονταν, ούτε στο προϋπολογισμό και σε καμία περίπτωση δεν περιγράφονται ως προβλεπόμενο κυβερνητικό έργο από την συμφωνία των Αρχηγών.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν διαφωνεί μόνο με τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις. Διαφωνεί και με το ύψος των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ που ενέκρινε η ΡΑΕ. Το 12% μοιάζει τουλάχιστον προκλητικό για την ΝΔ αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση.

Στο παρασκήνιο όμως υπάρχουν διαπραγματεύσεις ώστε οι όποιες αυξήσεις στο τιμολόγιο της ΔΕΗ να είναι χαμηλότερες χωρίς να χρειαστεί να προηγηθεί μια δημόσια αντιπαράθεση της ΝΔ με τον αρμόδιο υπουργό, κάτι που θα έπληττε ακόμη περισσότερο την εικόνα της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Μετά από όλα αυτά είναι σαφές ότι τα μέτρα ύψους 3 δις, που σύμφωνα με πηγές του υπ. Οικονομικών θα απαιτηθούν για να διορθωθούν οι αστοχίες στον προϋπολογισμό του 2011, είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες στην κυβερνητική συνεργασία των κομμάτων, στην περίπτωση που η τρόικα απαιτήσει να ληφθούν από την παρούσα κυβέρνηση, με την γνωστή επώδυνη συνταγή.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του αναπληρωτή τομεάρχη οικονομικών Χ. Σταϊκούρα ό οποίος με αφορμή την έξθεση του ΙΟΒΕ για την οικονομία καυτηρίασε την πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα και τόνισε πως "η Νέα Δημοκρατία σταθερά υποστηρίζει ότι απαιτείται, τόσο η τροποποίηση των πολιτικών που έχουν αποδειχθεί λανθασμένες, όσο και η συμπλήρωσή τους με πολιτικές που θα πυροδοτήσουν την επανεκκίνηση της Οικονομίας και την αναπτυξιακή διαδικασία."

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!