tromaktiko: Συμφωνήθηκαν οι όροι παροχής ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία το 2012

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Συμφωνήθηκαν οι όροι παροχής ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία το 2012



Ο Πρόεδρος της Gazprom, Alexey Miller, επισκέφθηκε χθες την Άγκυρα και είχε συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Taner Yildiz.
Στη συνάντηση συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικά με τη συνεργασία... μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, στον τομέα του φυσικού αερίου.
Οι Miller και Yildiz εξήραν την επιτυχή λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου "Blue Stream". Η τουρκική πλευρά εκτίμησε ιδιαίτερα την προθυμία της Gazprom να καλύψει άμεσα το έλλειμμα που αντιμετώπιζαν οι καταναλωτές φυσικού αερίου στην Τουρκία, σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, παρέχοντας στην Τουρκία επιπλέον ποσότητες αερίου από τον αγωγό αυτό.
Οι Miller και Yildiz εξέφρασαν ενιαία άποψη ότι η εταιρική σχέση μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, στον τομέα του φυσικού αερίου, βασίζεται σε αμοιβαία επωφελή βάση και λαμβάνει υπόψη τα μακροπρόθεσμα στρατηγικά συμφέροντα των δύο χωρών.
Οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν να επεκτείνουν τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη συνεργασία και τους βασικούς εμπορικούς όρους προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία το 2012.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!