tromaktiko: Επιδείνωση της κρίσης προβλέπουν για το 2012 ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Επιδείνωση της κρίσης προβλέπουν για το 2012 ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ



Επιδείνωση της κρίσης το 2012, αλλά και μεγαλύτερη ανάπτυξη των κοινωνικών αγώνων προβλέπουν για το επόμενο έτος το...
ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ στα πρωτοχρονιάτικα μηνύματά τους προς τον ελληνικό λαό.

Το ΚΚΕ στο μήνυμά του αναφέρει ότι γνωρίζει πολύ καλά πόσο σκληρά δοκιμάζεται η εργατική λαϊκή οικογένεια, όμως δεν μπορεί να της δώσει λόγια παρηγοριάς και ελπίδες για εύκολες λύσεις γιατί τέτοιες δεν υπάρχουν και μπροστά της βρίσκονται ακόμα σκληρότερες δοκιμασίες και μάχες.

Το 2012 θα κριθούν πολλά, τονίζει στο μήνυμά του το ΚΚΕ επισημαίνοντας ότι ή η εργατική τάξη μαζί με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, θα αντεπιτεθούν με την οργάνωση, τη συμμαχία τους, στα κόμματα, στους μηχανισμούς που υπηρετούν τα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, σφραγίζοντας τις εξελίξεις ή αυτοί θα γυρίσουν το λαό πολλές δεκαετίες πίσω.

Το 2012, υπογραμμίζει το ΚΚΕ, "πρέπει να γίνει χρονιά που τα εργατικά λαϊκά στρώματα θα εγκαταλείψουν μαζικά και αποφασιστικά τα κόμματα και τα ιδεολογήματα των κομμάτων που υπερασπίζονται τον καπιταλισμό και την ΕΕ. Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα που έως τώρα στήριζαν ή ανέχονταν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ έχουν χρέος να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για να ισχυροποιηθεί η εργατική λαϊκή πάλη, η αλληλεγγύη, η αντεπίθεση".

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του τονίζει ότι το 2011 σημαδεύτηκε και από τους μεγαλειώδεις αγώνες των λαών σε όλη την Ευρώπη, από τα εκατομμύρια νέων και εργαζομένων που συγκεντρώθηκαν σε όλες τις ευρωπαϊκές πλατείες διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή σε ένα πιο δημοκρατικό κόσμο. Για το επόμενο έτος προβλέπει ότι το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει η κυβερνητική πολιτική θα μεγαλώσει, ενώ εκτιμά ότι παράλληλα, "θα γίνεται πιο ορατή η συγκρότηση ενός πλατιού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου αντίστασης και ανατροπής".

Η ελπίδα, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, στη συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας για την απεμπλοκή από τα μνημόνια, την αναδιανομή του πλούτου και την κοινωνική δικαιοσύνη. Για μια άλλη Ευρώπη, απαλλαγμένη από το νεοφιλελευθερισμό και την κυριαρχία των αγορών.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!