tromaktiko: Νέα μείωση 20% στα νοίκια του Δημοσίου. Καταιγίδα μειώσεων και απο ιδιώτες

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Νέα μείωση 20% στα νοίκια του Δημοσίου. Καταιγίδα μειώσεων και απο ιδιώτες



Στο 41,6% θα φτάσει η μείωση των ενοικίων για ακίνητα που είναι νοικιασμένα στο Δημόσιο. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, το νέο ενοίκιο διαμορφώνεται στο 20% του Ιουλίου του 2010, ημερομηνία που τα μισθώματα κτιρίων στα οποία νοικάρης είναι το Δημόσιο είχαν μειωθεί εκ νέου κατά 20%. 

Η νέα αυτή μείωση θα ισχύει αναδρομικά από 22 Αυγούστου του 2011...
και θα ισχύει τουλάχιστον μέχρι την 30η Ιουνίου του 2013 (μάλλον εννοούν μόνιμα). Το υπουργείο ενημερώνει πως για την περίοδο 2010-2011 καταργούνται αυτομάτως τυχόν αυξήσεις που είχαν γίνει στα μισθώματα. Η κυβέρνηση θα κόψει το ενοίκιο 20% και καλεί όσους έχουν αντίρρηση να προσφύγουν στα δικαστήρια. Ακόμη και όσοι έχουν -με το γράμμα του νόμου- δίκιο, καθώς το ενοίκιο του χώρου έχει πέσει κάτω από το προβλεπόμενο από το νόμο επίπεδο, θα πρέπει να στείλουν επιστολή με τα σχετικά δικαιολογητικά, για να δικαιωθούν στο μέλλον.

Παράλληλα χιλιάδες είναι οι νοικάρηδες σε όλη την επικράτεια που ζητάνε σε καθημερινή βάση αντίστοιχες μειώσεις απο τους ιδιοκτήτες. Στην πλειοψηφεία τους οι ιδιοκτήτες συναινούν σε γενναίες μειώσεις καθώς γνωρίζουν πως εαν μείνει ξενοίκιαστο το σπίτι τους πολύ δύσκολα θα ξανα-νοικιαστεί με την ίδια τιμή και με την κρίση που επικρατεί.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!