tromaktiko: Στο 95% η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση έργων

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Στο 95% η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση έργων



Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ενέκρινε πρόταση της Κομισιόν για αύξηση του ποσοστού συγχρηματοδότησης έργων, που υλοποιούνται στο πλαίσιο της...
Πολιτικής Συνοχής (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Ταμείο Συνοχής) για έξι κράτη - μέλη που πλήττονται από την οικονομική κρίση, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα το ποσοστό κοινοτικής συμμετοχής αναμένεται να αυξηθεί έως και 10 ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή στο 95% του προϋπολογισμού ενός έργου. Οι διευκολύνσεις θα αφορούν στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Λετονία και την Ουγγαρία.

Το μέτρο θα έχει αναδρομική ισχύ, πράγμα που για την Ελλάδα, σημαίνει ότι η αυξημένη συμμετοχή από πλευράς Ε.Ε. θα ισχύσει από τις 11 Μαΐου 2010 μέχρι το τέλος του 2013. Στη χώρα μας, προβλέπεται ότι θα εισρεύσει μέσω των Διαρθρωτικών Ταμείων επιπλέον ποσό της τάξης των 880 εκατ. ευρώ περίπου για το 2012.

«Είναι μία σημαντική ενίσχυση για τις χώρες και τις περιφέρειες που πλήττονται τα μέγιστα από τη δημοσιονομική κρίση. Το μέτρο αυτό, παρ' ότι προσωρινό, αναμένεται να αποτελέσει ανάσα για τις ευαίσθητες περιοχές της χώρας μας, βοηθώντας τες να ανακάμψουν και να αναπτυχθούν», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, η ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!