Το Ανώτατο Οικογενειακό Δικαστήριο ωστόσο απέρριψε την αίτησή του την περασμένη εβδομάδα, καθώς ο δικαστής απεφάνθη ότι η περίπτωση δεν συγκαταλέγεται στην κατηγορία εκείνων που δικαιολογούν ακύρωση γάμου, προσθέτοντας ότι ήταν λάθος ο σύζυγος να πιστεύει ότι αν ο γάμος είχε κηρυχθεί άκυρος, θα απέφευγε την μοιρασιά της ακίνητης περιουσίας.
Ο καυγάς, δηλαδή, ήταν για το πάπλωμα.
Η σύζυγος, όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο, είχε διαγνωστεί ότι έπασχε από τον ιό AIDS το 2006. Ο γάμος έγινε έναν χρόνο αργότερα, χωρίς ο γαμπρός να γνωρίζει την πάθηση της συντρόφου του. Σήμερα λέει ότι αν το γνώριζε αποκλείεται να την παντρευόταν.
Επίσης, έγινε γνωστό ότι πριν ένα χρόνο, η παθούσα υπέβαλλε αίτηση διαζυγίου, την οποία απέρριψε ο σύζυγος, ζητώντας αντ' αυτού να κηρυχθεί ο γάμος άκυρος.
Ο νομικός σύμβουλος, Ian Sharn, από την εταιρία Slater and Gordon, λέει ότι το ηθικό δίδαγμα της υπόθεσης είναι ερεύνησε το ιστορικό του άλλου πριν τον παντρευτείς'.
Ο ίδιος προσθέτει ότι αν γινόταν δεκτή η αίτηση του άντρα, αυτό σίγουρα θα άνοιγε το Κουτί της Πανδώρας, τονίζοντας ότι η περίπτωση του να αποκρύψει κάποιος ένα πρόβλημα υγείας δεν διαφέρει από το να πει ψέματα για την οικονομική του κατάσταση ή τα οικονομικά του σχέδια για το μέλλον.
Διευκρίνισε, εντούτοις, σε ποιες περιπτώσεις ο γάμος θεωρείται άκυρος και αυτές συμπεριλαμβάνουν: διγαμία, πλαστό γάμο, γάμο από εξαναγκασμό, πλαστή ταυτότητα.
"Η υπόθεση αυτή δεν ανήκει σε καμία από τις προαναφερόμενες κατηγορίες, παρότι η σύζυγος απέκρυψε ένα σοβαρό θέμα υγείας από το οποίο κινδύνευε αυτή η ίδια η ζωή του συζύγου της".
Δεν έχει γίνει γνωστό αν ο σύζυγος έχει επίσης προσβληθεί από τον ιό του AIDS.