tromaktiko: Τα τρόφιμα κατά των ιώσεων

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Τα τρόφιμα κατά των ιώσεων



Οι κρύες μέρες φέρνουν ιώσεις σε μικρούς και μεγάλους. Θωρακίστε τον οργανισμό σας με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ώστε να βγείτε νικητές στη μάχη με τους ιούς...

- Βιταμίνη D. Η βιταμίνη D ενεργοποιεί την παραγωγή Τ-λεμφοκυττάρων τα οποία καταστρέφουν βακτήρια και ιούς. Η συγκεκριμένη βιταμίνη παράγεται στο δέρμα μετά από 15λεπτη έκθεση στον ήλιο. Καθίστε, λοιπόν, καθημερινά για λίγα λεπτά στον ήλιο και φάτε τρόφιμα όπως σολομός, τόνος και αυγά.

- Βιταμίνη C. Η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα διεγείροντας τα αντισώματα ενώ καταστρέφει βακτήρια και ξένους εισβολείς στον οργανισμό. Την βιταμίνη C μπορείτε να βρείτε στο μπρόκολο, τη ντομάτα και το ροδάκινο.

- Ψευδάργυρος. Ο ψευδάργυρος συντελεί στη δημιουργία των Τ-λεμφοκυττάρων. Θα τον βρείτε σε τρόφιμα όπως τα φουντούκια, το κοτόπουλο, τις γαρίδες και τα δημητριακά ολικής άλεσης.

- Β-καροτένιο. Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Πηγές: ντομάτα, καρότα, μαρούλι και σπανάκι.

myworld.gr

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!