tromaktiko: Περιοχή Ορεστιάδας

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Περιοχή Ορεστιάδας



Έστειλα και χθες τις σκέψεις μου και σας πληροφορώ, πως ήδη νιώθω καλύτερα γιατί μοιράστηκε και διαβάστηκε απ’ τους αναγνώστες.
Δεν ξέρω καθόλου όμως να σας πληροφορήσω, αν παράλληλα διαβάστηκε και απ’ αυτούς που θα έπρεπε πραγματικά να διαβαστούν ώστε να δω τις αντιδράσεις και τα μούτρα τους και να διαπιστώσω αν τελικά τους άγγιξε το παρά μικρό! Αν και είμαι σίγουρος, πως σε κάτι τέτοιους δεν ιδρώνει το αυτί τους, «ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΚΙΑΖΕΙ ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΜΙΑ» και «ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΟΥΝ» !!
Το μόνο που γνωρίζω είναι, ότι τελικά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ήρθε στην περιοχή, έκανε το «καθήκον» του στο ακέραιο, μοιράστηκε ευχές , γλυκά και δώρα και μετά φαγητού, έφυγε με την παρέα του για να συνεχίσει την περιοδεία , να ευχηθεί να τάξει και να δεχτεί κι από εκεί τα καλύτερα, με την ευλογία των αρχών … Η ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΕΑΤΡΑ !!!
Εμείς θα περιμένουμε ίσως κάποιους άλλους για ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!
Αν μη τι άλλο μόνο τόσα λίγα χρήματα θα σπαταληθούν; Μα εδώ που τα λέμε στις μέρες μας δεν τολμάει κανείς να πλησιάσει και ίσως φέτος να μην έχουμε άλλους «επισήμους»!
Όπως αυτός που πέρασε απ’ έξω απ’ την πόλη μας χωρίς να μας κάνει την τιμή!
Δεν τολμάει κανείς τους να αντικρύσει στα μάτια μας την απόγνωση, τη στέρηση και την αγανάκτησή μας !! Δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει το , πώς οι Δημότες αυτής της πόλης , μιας ακόμη πόλης προς εξαφάνιση θα ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες των ημερών. Δεν νοιάστηκε ούτε στιγμή για το αν ο κόσμος εγκαταλείψει και φύγει από εδώ , αν αφήσει θέλοντας και μη , ότι του έχει απομείνει ή θα του έχει αφήσει στο τέλος η χώρα και δεν του έχει πάρει τα πάντα!!!
Δυστυχώς, δεν ενδιαφέρεται ποτέ κανείς, αν θα έρθουν οι Τούρκοι να εγκατασταθούν, γίνοντας κτήμα τους … Κάτι μέσα μου, λέει ότι ίσως και να είναι οργανωμένο όλο αυτό, ίσως τελικά σχεδιάζεται με λεπτομέρεια ο αφανισμός μας , η εγκατάλειψη και τελικά η πώληση ή η ανταλλαγή με κάτι άλλο που θα έχει συμφωνηθεί από τα Κέντρα Εξουσίας ή και έχει ήδη αποφασιστεί! Ίσως τους βολεύει να αρχίσουν από εδώ και δεν θέλω να σκεφτώ που θα σταματήσουν !!!
Δεν εξηγείται το γεγονός , που όλοι «Οι Μεγάλοι» έρχονται μόνο για βόλτα και κεράσματα και ξαναεπιστρέφουν … Μια εκδρομή βρε αδελφέ, γιατί όχι;
Ποιος έχει προσφέρει εδώ το οτιδήποτε; Και το ίδιο φυσικά, κάνουν σε κάθε ακριτικό σημείο της Ελλάδας. Δεν τους ενδιαφέρουν τα άκρα , στο Κέντρο Επιχειρήσεων, μόνο θέλουν να τα ελέγχουν και να κατευθύνουν έτσι την κατάσταση ώστε σιγά-σιγά , κομμάτι-κομμάτι , χωριά και πόλεις που «δεν χρειάζονται» να παραδώσουν με αντάλλαγμα άραγε τι; Και για να μη φανεί χτυπητό, θα εξαθλιώσουν και θα αφήσουν πρώτα να καταρρεύσουμε οικονομικά, κοινωνικά και ηθικά για να φανεί όλο αυτό πιο εύκολο, πιο προσιτό! Αν πιστεύει κανείς το αντίθετο, περιμένω να απαντήσει στις απόψεις μου… Να μου αποδείξει παράλληλα τι προσφέρθηκε στον τόπο μας, πόσο μας πρόσεξαν ποτέ , τι βοήθεια κι ενδιαφέρον δεχτήκαμε και από ποιους; Νοιάζονται πολύ που με την εύκολη δικαιολογία της κρίσης επιθυμούν να κλείσουν Υπηρεσίες, Τελωνεία, Στρατόπεδα και Νοσοκομείο. Που; Εδώ που για να εξυπηρετηθώ μετά, πρέπει να δανείσω 120 χλμ. Ή ακόμη πιο ψηλά , 170 , 180 χλμ. Σε ποιο άλλο σημείο της Χώρας συμβαίνει αυτό; Φανταστείτε σε κάποιον να κινδυνεύει η ζωή του … Γιατί μήπως αγχώνονται; Γνωρίζει κανείς πόσο πιο βαρύς είναι ο χειμώνας εδώ, μέτρησαν ή πλήρωσαν ποτέ αυτοί για καύσιμα; Ρώτησαν για τις τιμές, ακόμη και των πιο βασικών αγαθών επιβαρυμένες λόγω απόστασης; Συνειδητοποίησαν κάποιοι πόσο χειρότερο είναι να είσαι κάπου απομακρυσμένος ή και κάπου αλλού αποκομμένος; Ερωτήματα και σκέψεις που προβληματίζουν σίγουρα μα ακόμη πιο σίγουρο είναι ότι μένουν αναπάντητα !!!
Συγνώμη από κάποιους που χθες και σήμερα ίσως να κούρασα και ίσως αναρωτιέστε γιατί τα γράφω… Δεν έχω δουλειά, δεν έχω τίποτε άλλο να κάνω απ΄ το πρωί. Η γυναίκα μου με το παιδί μένουν στους γονείς της γιατί χρειάζονται τροφή και ζέστη, κάτι που δεν μπορώ να προσφέρω εγώ. Γονείς δεν έχω , ίσως και καλύτερα , δεν βλέπουν τα χάλια μου, τα χάλια μας !!! Κάπου θέλω να μιλήσω ... μα που; Ακόμη και ο Αδελφός μου, ο μόνος που με καταλαβαίνει και συμπάσχει, εξαφανισμένος μέρες τώρα και δεν ξέρω για πόσες ακόμη, υπηρετώντας πιστά αυτούς που έρχονται, που μόνο παίρνουν χωρίς να δώσουν κάτι και φεύγουν, αλλά και κάποιους άλλους που μένουν μα σε λίγο θα φύγουν κι αυτοί χαρούμενοι που εγκαταλείπουν «ΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ» !!
Μόνο εμείς θα μείνουμε όσο μπορέσουμε ακόμη, πριν χαθούμε ή μας εξαφανίσουν!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!