tromaktiko: “Πόντιος Πιλάτος” το Δημόσιο για την εφεδρεία

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

“Πόντιος Πιλάτος” το Δημόσιο για την εφεδρεία



Σε ιδιωτικές εταιρεία αναθέτει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να μελετήσουν το ελληνικό Δημόσιο. Συγκεκριμένα, το υπουργείο, επιχειρώντας να αποποιηθεί την ευθύνη να αποφασίσει ποιοι θα φύγουν από υπηρεσίες... θα μεταταγούν ή ποιοι οργανισμοί έχουν περισσότερους υπαλλήλους από όσους χρειάζονται, αναθέτει σε συμβουλευτικές εταιρείες να λάβουν τα στοιχεία από τις γενικές γραμματείες και να μελετήσουν πόσες αποχωρήσεις και προσλήψεις θα γίνουν μέχρι το 2015 στο Δημόσιο, ενώ θα αναλάβουν και την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών.
Με νέα πρόσκληση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία δημοσιεύτηκε χθες, καλούνται συμβουλευτικές εταιρείες να καταθέσουν προσφορές μέχρι μεθαύριο, προκείμενου να συμβουλεύσουν το δημόσιο πως πρέπει να αναμορφωθεί το ελληνικό διοικητικό σύστημα.
Σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου η εταιρεία θα λάβει στοιχεία από τις γενικές διευθύνσεις κάθε υπουργείου και υπηρεσίας ώστε να τα επεξεργαστεί και να λάβει τις τελικές αποφα΄σεις. Το ερώτημα που προκύπτει είναι, εφόσον τα δεδομένα αυτά υπάρχουν στα χέρια των υπηρεσιακών παραγόντων, γιατί δεν τα επεξεργάζονται οι ίδιες οι υπηρεσίες που θεωρητικά γνωρίζουν καλύτερα και την ανθρωπογεωγραφία και τις ανάγκες του; Μήπως υπουργοί και γενικοί διευθυντές θέλουν να αποποιηθούν των ευθυνών τους και των παραπόνων από συναδέλφους τους και να επικαλεστούν για τις όποιες αλλαγές τους ιδιώτες;
Ειδικότερα η εταιρεία που θα πάρει το έργο προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, θα λάβει τα στοιχεία από τη Λευκή Βίβλο για τη Διακυβέρνηση, την έκθεση του ΟΟΣΑ και το σχέδιο δράσης της Task Force.
Σημειώνεται ότι ήδη ανατέθηκε στη Hay Group, δεύτερη μελέτη, η οποία αφορά στον προγραμματισμό αποχωρήσεων και προσλήψεων στο δημόσιο για τα έτη από το 2011 έως και 2015. Το ποσό που θα λάβει η εταιρεία, μαζί με το ΦΠΑ, ανέρχεται σε 67.650 ευρώ.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!