tromaktiko: Όραμα ή γεμάτο ταμείο

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Όραμα ή γεμάτο ταμείο



Την ώρα που ο Ολυμπιακός έχει μια ιστορική και άνευ προηγουμένου ευκαιρία να φτάσει ψηλά στην Ευρώπη, οι διοικούντες του εξακολουθούν να θέτουν ως πρώτο στόχο το πρωτάθλημα!
«Όσα έχουμε μόνοι μας, έχετε όλοι σας». Αυτό δεν λένε με περηφάνια στον Πειραιά; Απόλυτος κυρίαρχος στους εγχώριους τίτλους είναι ο Ολυμπιακός και μάλιστα χορτασμένος όσο ποτέ άλλοτε στην παρούσα φάση. Δεκατρία πρωταθλήματα στα 15 τελευταία χρόνια έχουν κατακτήσει οι ερυθρόλευκοι, την ώρα που οι ευρωπαϊκές διακρίσεις τους είναι ελάχιστες.


Παρ’ όλα αυτά η επίσημη γραμμή της ΠΑΕ είναι ξεκάθαρη. «Πρώτος στόχος το πρωτάθλημα και μετά η Ευρώπη». Ναι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Στον Ολυμπιακό προτιμούν να σηκώσουν ακόμη μια κούπα στη διοργάνωση με τις ομάδες Α και Β, με τους Καλόπουλους και τους Σπάθες, με τα άδεια γήπεδα, την ανυποληψία, τα σκάνδαλα τους Μπέους και τους αγαπούλες.


Τη στιγμή που η τύχη στην κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ δεν τους έκλεισε απλώς το μάτι άλλα τους έκανε κανονικό… καμάκι, οι Πειραιώτες θέτουν ως προτεραιότητα το 39ο και το 14ο σε 16 χρόνια. Στοίχημα ότι πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού δεν θυμούνται καν πιο ήταν το 6ο, το 7ο, και το 8ο πρωτάθλημα και ποια ήταν πάνω κάτω η βασική ενδεκάδα της ομάδας τους κάθε χρονιά.


Αντί λοιπόν να βγει ο οραματιστής Μαρινάκης και να πει ότι «ναι, θέλουμε το πρωτάθλημα, αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα θα κυνηγήσουμε πάνω απ’ όλα το ευρωπαϊκό μας όνειρο» κάθεται όλη μέρα με τον Σάββα και κοιτάζουν αν πήρε κανένα πέναλτι στο Λέτο ή αν ο Παναθηναϊκός είναι ηθικός αυτουργός για το ντου στον Καλόπουλο.

Έτσι κι αλλιώς αυτά που πέτυχε εντός συνόρων ο Κόκκαλης πολύ δύσκολα θα τα καταφέρει άλλος πρόεδρος ομάδας. Το μεγάλο στοίχημα για τον Μαρινάκη θα πρέπει να είναι η Ευρώπη και πώς ο Ολυμπιακός θα γράψει μια χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία του.

Εκτός και αν το μόνο που έχει σημασία τελικά είναι το σίγουρο χρήμα από την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της κατάκτησης του τίτλου. Αν αυτό τα σκεπάζει όλα, τότε πάσο. Πάντως, όταν έχεις μεγάλη ομάδα όπως διατυμπανίζεις, δεν μασάς ούτε από προκριματικά ούτε από τίποτα. Κι αν μια χρονιά δεν πάρεις τα πακέτα, δεν παθαίνεις τίποτα. Ξαναπαίζεις στο Γιουρόπα. Έκτος αν στη Ελλάδα σνομπάρουμε την συγκεκριμένη διοργάνωση επειδή την έχουμε κατακτήσει καμιά δεκαριά φορές…



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!