Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε στην ομιλία του «Χαίρομαι που τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τη Νέα Δημοκρατία να σύρεται σιγά-σιγά στη λογική των μη κρατικών πανεπιστημίων» και κατηγόρησε τη ΝΔ, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ «Εμείς λέμε ναι στο αυτόνομο και αυτοδιοικούμενο δημόσιο πανεπιστήμιο και βλέπουμε τα μη κρατικά πανεπιστήμια ως μια συμπληρωματική δυνατότητα παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών υπό τον έλεγχο του κράτους, σε ένα αυστηρό πλαίσιο εγγυήσεων. Εσείς στοχεύετε στη δημιουργία δύο παράλληλων συστημάτων στην ανώτατη εκπαίδευση:
Εντείνετε ακόμη περισσότερο την εξάρτηση του δημόσιου πανεπιστημίου από το Μέγαρο της οδού Μητροπόλεως και από την άλλη, θέλετε ένα σύστημα μη κρατικών πανεπιστημίων με τις ελάχιστες δυνατές εγγυήσεις».
Οι προτάσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αφορούν κυρίως στην τροποποίηση της παραγράφου 5 του άρθρου 16 του Συντάγματος, η οποία προβλέπει ότι «η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση». Επίσης, προτείνεται η αλλαγή της διατύπωσης του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 8 του ίδιου άρθρου, που προβλέπει ότι «η σύσταση ανώτατων σχολών από ιδιώτες απαγορεύεται». Κατ` επέκταση θα πρέπει να συμπληρωθεί και η παράγραφος 6, που αναφέρεται στους καθηγητές ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, διευκρινίζοντας ότι η συγκεκριμένη παράγραφος αφορά στους καθηγητές των δημοσίων ιδρυμάτων.
Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι “Να παρέχεται η δυνατότητα σύστασης ΑΕΙ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και από ιδιώτες, που αποβλέπουν να αναπτύξουν κοινωφελή δράση ύστερα από κρατική άδεια.Απαραίτητο είναι να προβλέπεται ότι τα ιδρύματα αυτά θα υπάγονται σε κρατική εποπτεία, με σκοπό τη διασφάλιση παροχής ανώτατης εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου.
Νόμος θα ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας μη κρατικών ΑΕΙ, τη νομική μορφή τους, την εφαρμογή της αρχής της πλήρους αυτοδιοίκησης, τον τρόπο επιλογής και τα προσόντα του διδακτικού τους προσωπικού, τον τρόπο εισαγωγής σε αυτά και τις εγγυήσεις της επιστημονικής ελευθερίας.
Αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας τών “σοσιαλιστών” του κ. Παπανδρέου είναι, να θίγεται και να απειλείται ο δημόσιος χαρακτήρας της ανώτατης εκπαίδευσης.
Ένας άλλος “Ηράκλειος άθλος" του ΓΑΠ, είναι ο Ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου "Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη" ο οποίος θα διερχόταν στον Ελληνικό χώρο από τη Βουλγαρία και μέσω της Μακεδονίας και της Ηπείρου θα κατέληγε στην Ηγουμενίτσα. Ο αγωγός θα παρείχε δέκα δις κυβικά μέτρα φυσικό αέριο το χρόνο και την εκμετάλλευση θα είχαν κατά 50% οι εταιρείες ΔΕΣΦΑ και η Gazprom (Ρωσική).
Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του, τότε αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, κ. Γιώργος Παπανδρέου, κατά η διάρκεια της διεξαγωγής των παραπάνω συμφωνιών προσπαθούσε να τις τορπιλίσει με καθημερινές δηλώσεις του στα ΜΜΕ.
Τρανταχτό παράδειγμα σε όλους μας η προεκλογική του ομιλία στην Αλεξανδρούπολη, στις 9 Σεπτεμβρίου 2009, όταν μεταξύ άλλων είπε:
«Η ΝΔ διαφημίζει τον περίφημο αγωγό αλλά η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς, δηλαδή της Ρωσικής. Εμείς, θα διασφαλίσουμε τους περιβαλλοντικούς όρουςσε ξηρά και θάλασσα». Τελείως συμπτωματικά ή απόσυρση της Βουλγαρίας σήμερα, απο την συμμετοχή της στην κατασκευή του αγωγού, χρησιμοποιεί το ίδιο ακριβώς επιχείρημα διασφάλισης περιβαλλοντικών όρων. ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ! ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ !
Όπως είναι πλέον κατανοητό τοις πάσι, το έργο του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη “τινάζεται στον αέρα”.
Η ΔΕΣΦΑ η αντισυμβαλλόμενη εταιρεία εκ μέρους του Ελληνικού δημοσίου, είναι εταιρεία του δημοσίου η οποία με την εφαρμογή της“εγκληματικής” νεοφιλελεύθερης πολιτικής του ΓΑΠ, κατάντησε σήμερα να είναι "εταιρεία πρός πώληση".
Η μοναδική υποψήφια αγοραστής είναι η εταιρεία “Paneuropian Oil & Intustrial Holdings”, συμφερόντων του ομίλου Λάτση, η οποία κατέχει “όλως συμπτωματικώς” το 40% των Ελληνικών Πετρελαίων, μητρική εταιρεία της ΔΕΣΦΑ.
Έυλογα ερωτηματικά τίθενται για το τί θα κάνει η ΔΕΗ, η οποία κατέχει το υπόλοιπο ποσοστό του Ελληνικού δημοσίου.
Θά ασκήσει το “δικαίωμα της προτίμησης” στην Δημόσια Επιχείρηση Αερίου και μέσω αυτής στον έλεγχο του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) ;;;
Η πολιτΙκή του ΓΑΠ έφερε την χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας, καιξεπουλά αντι “πινακίου φακής”, τα “φιλέτα”.
Με αυτόν τον τρόπο, σηματοδοτούσε πως εάν γίνει Κυβέρνηση θα ακυρώσει τις διακρατικές ενεργειακές συμφωνίες της ΝΔ και του Κώστα Καραμανλή. Αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής, όταν πλέον ανέλαβε τα ηνία της χώρας, ήταν να ψυχρανθούν απόλυτα οι σχέσεις μας με τη Ρωσία, αφού η γείτονα χώρα θεώρησε πως η Ελλάδα δεν τηρεί συμφωνημένες συμβατικές υποχρεώσεις. Επιπλέον, κάποια χρονική στιγμή προχώρησε ακόμη περισσότερο, χαρακτηρίζοντας τις ακυρώσεις των συμφωνιών ως εχθρικές πράξεις.
Οι περιβαλλοντολογικές ανησυχίες, λοιπόν, του κ. Παπανδρέου (π.χ. για το έργο μεταφοράς αργού πετρελαίου) δεν πείθουν απολύτως κανένα (αλήθεια η Κα Μπιρμπίλη που βρίσκεται??) και δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά σε όλους μας, γιατί με τις αποφάσεις του υπονόμευσε τελικά την κατασκευή δυο τεράστιων αναπτυξιακών έργων υψίστης στρατηγικής σημασίας για τη πατρίδα μας.
Το μέλλον θα δείξει εάν ο Έλληνας Πρωθυπουργός παρέδωσε τον ενεργειακό πλούτο της χώρας για «ένα κομμάτι ψωμί», όπως λέει και ο λαός μας.
Αργότερα, ξεκίνησε η δυσφήμηση της χώρας με τις συνεχείς περιοδείες του Έλληνα Πρωθυπουργού που εξομολογείτο στους Ευρωπαίους ηγέτες πως «κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα» και του κ. Παπακωνσταντίνου, υπουργού Οικονομικών, που διατυμπάνιζε δεξιά και αριστερά πως η οικονομία μας θυμίζει«τιτανικό».
Με όλες τις παραπάνω ενέργειες, η Ευρωπαϊκή επιτροπή υποστήριξε ύστερα από έρευνά της, πως η συνεχής δυσφήμησηοδήγησε τους διεθνείς κερδοσκόπους και τοκογλύφους στην εκτίναξη των spreads στο απίθανο ύψος των 850 μονάδων και έτσι κατέστη απαγορευτικός ο δανεισμός της χώρας από τις διεθνείς αγορές.
Μήπως η χώρα εστράφη πρός ιδιώτες για δανεισμό, όπως π.χ ο George Soros ή σε εταιρείες συμφερόντων του ;;;
Ο κάθε ένας εξ υμών ας συμπεράνει, εάν αυτές οι θέσεις και πράξεις του προέδρου της Κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ συντελούν στο ύψιστο αδίκημα της Εθνικής προδοσίας ή όχι.
Έπεται το μέρος Γ...