tromaktiko: Αντί για αποδείξεις δίνουν τα δελτία παραγγελίας!

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Αντί για αποδείξεις δίνουν τα δελτία παραγγελίας!



Τη "χρυσή" λύση φαίνεται πως έχουν βρει εδώ και καιρό διάφοροι ιδιοκτήτες εστιατορίων και ψησταριών της πόλης, καθώς αντί για τη νόμιμη απόδειξη δίνουν στον πελάτη το δελτίο παραγγελίας, που δεν έχει καμία αξία!
Το δελτίο παραγγελίας αποτελεί απαραίτητο συνοδευτικό της απόδειξης και σε κάποιες περιπτώσεις μοιάζει με αυτή. Ωστόσο, δεν την υποκαθιστά και δεν περνά ούτε στα έσοδα του επιχειρηματία, ούτε στα έξοδα του πελάτη, ο οποίος επιδίδεται σε κυνήγι αποδείξεων για να μειώσει το φόρο του.
Αυτή η ...πατέντα εφαρμόζεται κυρίως σε παραγγελίες από το σπίτι (Delivery), μιας και οι καταστηματάρχες ποντάρουν στην άγνοια του πελάτη, ο οποίος ακόμα και αν το καταλάβει αργά, σπάνια θα μπει στη διαδικασία να τη ζητήσει βάζοντας σε επιπλέον κόπο το delivery boy.
Ετσι, οι καταστηματάρχες "γλιτώνουν" τη δήλωση εσόδων τους στην Εφορία, δεν φορολογούνται για αυτά τα έσοδα και δεν αποδίδουν τον αναλογούντα ΦΠΑ (προσφάτως ανέβηκε στο 23%...) και το δημοτικό φόρο. Οπως καταλαβαίνει ο καθένας, αυτή η τακτική δημιουργεί και στρέβλωση στον ανταγωνισμό, μιας και ο παραπόντης επιχειρηματίας έχει περιθώριο να ρίξει τις τιμές κλέβοντας, όμως, το Κράτος.
Γι' αυτό λοιπόν προσοχή! Κοιτάτε πάντα αν σας έχουν δώσει τη νόμιμη απόδειξη και όχι το δελτίο παραγγελίας.
egnomi.gr


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!