Συνταγή για 4-6 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com
Υλικά:
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι καρότα σε διαγώνιες λεπτές φέτες
2 φλιτζάνια μπρόκολο, κομμένο σε μπουκιές
2 φλιτζάνια μπιζέλια (ολόκληρα)
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες
2 κουταλάκια του γλυκού σουσάμι, ψημένο
1/3 φλιτζανιού σάλτσα teriyaki
Προετοιμασία:
Πώς να ψήσετε το σουσάμι: Ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σουσάμι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδήσει. Κατεβάστε αμέσως από την φωτιά.
Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο σε ένα γουόκ πάνω σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το τζίντζερ, το κρεμμύδι και τα καρότα. Ανακατέψτε για 2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Προσθέστε το υπόλοιπο σπορέλαιο και τα υπόλοιπα λαχανικά. Συνεχίστε το συχνό ανακάτεμα για 5 με 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα λαχανικά (τραγανά). Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε στο γουόκ τη σάλτσα τεριγιάκι. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να κοχλάσει η σάλτσα και αφήστε να ψηθεί για 1 λεπτό. Πασπαλίστε με το σουσάμι τα λαχανικά, ανακατέψτε και κατεβάστε από την φωτιά.
Σερβίρετε με ρύζι στον ατμό. Καλή Όρεξη!