tromaktiko: Βασιλικά Χριστούγεννα...

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Βασιλικά Χριστούγεννα...



Τους πιο στενούς και αγαπημένους συγγενείς τους κάλεσαν η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας σύζυγός της Φίλιππος για να περάσουν μαζί τις ημέρες των Χριστουγέννων.
Όλοι οι καλεσμένοι αναμένονται να φθάσουν το πρωί της 23ης Δεκεμβρίου ακολουθώντας πιστά το πρωτόκολλο και τη βασιλική παράδοση, ενώ τελευταίοι αναμένεται να φθάσουν στα εξοχικά ανάκτορα ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης.

Περισσότεροι από 27 είναι οι γαλαζοαίματοι καλεσμένοι του βασιλικού ζεύγους, σε σημείο μάλιστα που να μην υπάρχουν δωμάτια να τους φιλοξενήσουν όλους. Οι υπηρέτες θα αναγκαστούν να πάρουν τα πράγματά τους και να μετακομίσουν στα βοηθητικά δωμάτια όπου θα μοιραστούν τα κρεβάτια τους, ώστε να δημιουργήσουν χώρο για τους γαλαζοαίματους. Προβληματισμός υπάρχει και για τα τραπέζια που θα στρωθούν, καθώς το προσωπικό της κουζίνας δεν περίμενε τόσο μεγάλο αριθμό καλεσμένων και δεν είχε παραγγείλει αρκετές προμήθειες για τις ημέρες αυτές.

Αυτά θα είναι τα πρώτα βασιλικά Χριστούγεννα για την Kate, αλλά και για τον άστατο σύζυγο της εγγονής της βασίλισσας Zara Phillip, τον παίκτη του ράγκμπι Mike Tindall.


Η έπαυλη στο Σάντρινγκχαμ ανήκει για τέσσερις γενιές στους μονάρχες, από το 1862 κι έχει έκταση 600 στρεμμάτων. H βασίλισσα επιθυμεί να ακολουθείται κατά γράμμα το πρωτόκολλο των ανακτόρων. Η βασιλική οικογένεια ακολουθεί τη γερμανική παράδοση και ανοίγει τα δώρα της την Παραμονή των Χριστουγέννων προτού αλλάξει ένδυμα και βάλει τα... καλά της, μαύρο σμόκιν και βραδινή τουαλέτα. Γύρω στις 10 πριν από τα μεσάνυχτα οι κυρίες αποχωρούν από τη σάλα, ενώ ο Πρίγκιπας Φίλιππος σερβίρει μπράντι στους κυρίους καλεσμένους του.

Το πρωί των Χριστουγέννων, όλη η οικογένεια παρακολουθεί τη λειτουργία στην Αγία Μαρία τη Μαγδαληνή, την εκκλησία μέσα στην έκταση. Αυτόν τον χρόνο αναμένεται ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των κατοίκων που θα προστρέξουν για να δουν τους νεόνυμφους.

Αργότερα, στην έπαυλη του Σάντρινγκχαμ η παραδοσιακή γαλοπούλα θα σερβιριστεί γύρω στις 13.00, ενώ στις 15.00 θα συγκεντρωθούν στην αίθουσα της τηλεόρασης ώστε να παρακολουθήσουν το διάγγελμα της βασίλισσας για τα Χριστούγεννα.

Μετά θα χαλαρώσουν παίζοντας παιχνίδια και βλέποντας τηλεόραση. Την επόμενη ημέρα ο πρίγκιπας Κάρολος διοργανώνει κυνήγι.

Αντίθετα με τις φήμες, η αδερφή της Kate δεν προσεκλήθη στα βασιλικά Χριστούγεννα και θα τα περάσει με την οικογένειά της τους Middleton.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!