tromaktiko: Καταγγελία για δήμαρχο Μεταμόρφωσης Αττικής

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Καταγγελία για δήμαρχο Μεταμόρφωσης Αττικής



Θα θελαμε να δημοσιοποιησουμε μια καταγγελια για τον δημαρχο Μεταμορφωσης Αττικης που αφορα δεκαδες οικογενειες του δημου. Η υποθεση αφορα μια πλατεια που πρόκειται να κατασκευαστει στις οδούς...
 Δεκελειας - Δημοκριτου και Ηλειας και ξεκινα 40 χρονια πριν. Το οικοπεδο στο οποιο πρόκειται να κατασκευαστει η πλατεια εχει απο 40 χρονια δεσμευτει για πλατεια. Χαρη σε εναν απαραδεκτο νομο οφειλουν να αποζημιωσουν τον οικοπεδουχο, οχι το κρατος ή ο δημος αλλα οι συνορευοντες οικοπεδουχοι!! Μετα απο δικαστικους αγωνες ετων και αφου τελεσιδικησε το θεμα της αποζημίωσης και το ποσο, η προηγουμενη δημοτικη αρχη εφερε στο δημοτικο συμβουλιο 3 χρονια πριν αποφαση να αποζημιωσει ο δημος τον οικοπεδουχο και να λαβει τμηματικα τα ποσα απο τους συνορευοντες δημοτες. Αποφαση που ψηφιστηκε απο ολες τις παραταξεις (και απο την παραταξη του σημερινου δημαρχου) και ελυνε ενα προβλημα δεκαετιων με τον καλυτερο τροπο, μιας και τα ποσα ηταν μεγαλα και εξυπηρετουσε τους δημοτες και θα κατασκευαζοταν επιτελους και η πλατεια. Η αποφαση εγκριθηκε και απο ολα τα θεσμικα οργανα, ελεγκτικο συνεδριο, επιτροπος...αλλα εγιναν δημοτικες εκλογες ανελαβε ο σημερινος δημαρχος ο οποιος ενω ειχε ψηφισει την αποφαση, αρνείται να πληρωσει τον οικοπεδουχο βαζοντας σε κινδυνο να δεχτουν εξωδικα πληρωμης, ολους τους συνορευοντες ιδιοκτητες.
Ξεκινωντας με το παραλογο του ζητηματος να πρεπει να αποζημιωνουν έναν οικοπεδουχο που χανει το οικοπεδο του για να κατασκευαστει πλατεια οι συνορευοντες και οχι το κρατος ή ο δημος, υπολογιζοντας ολες τις ενεργειες δεκαετιων και την αποφαση που παρθηκε ομοφωνα και εγκριθηκε απο ολους τους ελεγκτικους μηχανισμους καταγγελουμε τον σημερινο δημαρχο Μεταμορφωσης για την αρνηση του να πληρωσει κατι που και ιδιος ψηφισε και να βαζει σε περιπετειες τους δημοτες σε εποχες τετοιας κρισης.
Και ερωτουμε: 1) γιατι δεν αποζημιωνει ο δημος τον οικοπεδουχο αφου υπαρχει η αποφαση και εχει εγκριθει και εκθετει σε κινδυνο εξωδικων τους δημοτες?
2) ποιο εργο εχει κανει στον δημο τα 2 χρονια της θητειας του? εστω και ενα αν υπαρχει και δεν το γνωριζουμε ας μας το πει? τα εργα στην πλατεια ειναι της περιφερειας και ειχαν αποφασιστει απο την προηγουμενη δημοτικη αρχη. Το μονο εργο που πηγε να κανει ηταν η απευθειας αναθεση σε ιδιωτη δημοτικου χωρου για παγοδρομιο!! Κατι που πηρε πισω μετα απο εντονες αντιδρασεις.
3) γιατι ψηφισε τοτε την αποφαση που αφορα την πλατεια και τις αποζημιωσεις που τωρα αρνείται να εκτελεσει?
4) αν τελικα αποζημιωσουν οι συνορευοντες το οικοπεδο -πλατεια θα ερθει να κανει εγκαινια και θα το παρουσιασει ως δικο του εργο? Και πως πρεπει να ονομαστει?

Δημοτες Μεταμορφωσης που ειχαν την ατυχια να συνορευουν με οικοπεδο στο οποιο θα κατασκευαστει πλατεια....

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!