tromaktiko: Βενιζέλος: Μεγάλες οι δυσκολίες στη διαπραγμάτευση για το κούρεμα

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Μεγάλες οι δυσκολίες στη διαπραγμάτευση για το κούρεμα



“Μεγάλες δυσκολίες” στη διαπραγμάτευση για το PSI αποκάλυψε ότι αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, σε ομιλία του στη βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Σχολιάζοντας το κλίμα εκλογολογίας των τελευταίων ημερών αλλά και τη συζήτηση για τη θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου... ανέφερε “δεν μπορεί η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές, όταν διαπραγματευόμαστε το PSI καθημερινά με μεγάλες δυσκολίες, τι οποίες κωλύομαι να πω δημόσια αν και θα έπρεπε για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός και πριν συμφωνήσουμε όλοι μαζί το νέο πρόγραμμα” και διερωτήθηκε χαρακτηριστικά “ποιος θα ήθελε να μεταφερθεί για μετά τις εκλογές η λήψη κρίσιμων αποφάσεων , που απαιτούν συναίνεση και ευθύνη;”.
Απαντώντας σε παρέμβαση του κυρίου Καρατζαφέρη ο οποίος κατέθεσε τις ενστάσεις του για το κατά πόσο η σύνθεση της κυβέρνησης εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον "όταν κάποιοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ επιδίδονται σε κομματικές διεργασίες και είναι σε αναμονή εκλογών", σχολίασε και τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. “Τα θέματα που αφορούν το μέλλον και τις εσωτερικές λειτουργίες ενός κόμματος δεν είναι εσωτερικά αλλά δημόσια και θεσμικά” υπογράμμισε και πρόσθεσε με νόημα “η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι προτεραιότητες μας είναι άλλες και σαφείς. Όλα όσα πρέπει να γίνουν, να γίνουν με τρόπο ότι θα διασφαλίσουμε το συμφέρον της χώρας. Οι λύσεις πρέπει να είναι καθαρές, θεσμικές, δημοκρατικές, ευρύτατης αποδοχής, προκειμένου να αποσαφηνιστούν όλα με ταχύτητα και να μην παραμείνει τίποτα στην ασάφεια και στην αοριστία”.
Ωστόσο, έσπευσε να επαναλάβει ότι ντρέπεται να ασχοληθεί με τίποτα άλλο εκτός από τις επιτακτικές ανάγκες για τη διάσωση της πατρίδας και ως υπουργός οικονομικών και ως βασικός διαπραγματευτής για το νέο πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα αυτή του την προτεραιότητα “εθνική υποχρέωση”. Παράλληλα ανέφερε ότι το στοίχημα των επόμενων εκλογών θα κριθεί στην αλήθεια και στην ειλικρίνεια, επισημαίνοντας ότι “η χώρα οδηγήθηκε στο μη περαιτέρω”.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!