tromaktiko: Συλλήψεις για την επίθεση σε στρατιωτική βάση στη Δυτική Όχθη

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Συλλήψεις για την επίθεση σε στρατιωτική βάση στη Δυτική Όχθη



Έξι Εβραίους εξτρεμιστές τους οποίους θεωρεί ύποπτους για την επίθεση στα μέσα Δεκεμβρίου σε στρατιωτική βάση στη Δυτική Όχθη...
συνέλαβε σήμερα η ισραηλινή αστυνομία, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός της.

Ένας μεταξύ αυτών συνελήφθη στη διάρκεια των γεγονότων και τού απαγγέλθηκαν κατηγορίες γιατί μπήκε στη βάση και πραγματοποίησε επίθεση εναντίον της. Οι άλλοι πέντε ύποπτοι συνελήφθησαν τις τελευταίες τρεις ημέρες. Θα μείνουν υπό κράτηση έως την Κυριακή, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Όλοι τους είναι ύποπτοι για συμμετοχή, τη νύχτα της 12ης προς 13η Δεκεμβρίου, στην επίθεση κατά την οποία σχεδόν 50 εβραίοι εξτρεμιστές εισήλθαν στη βάση Εφραίμ προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα και βάζοντας φωτιές σε λάστιχα.

Σύμφωνα με τον Τύπο, η πλειοψηφία αυτών των υπερεθνικιστών ανήκει σε μια ριζοσπαστική πτέρυγα του εθνικού ισραηλινού θρησκευτικού κινήματος.

Είχαν αναλάβει την ευθύνη για μια πολιτική συστηματικών αντιποίνων την οποία αποκαλούν «το τίμημα» που σημαίνει επίθεση εναντίον παλαιστινίων χωρικών, μουσουλμανικών χώρων λατρείας ή στρατιωτών κάθε φορά που η ισραηλινή κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα τα οποία οι έποικοι θεωρούν ότι πλήττουν τα συμφέροντά τους.

Η ισραηλινή ηγεσία αρχίζοντας από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύτηκε να καταστείλει τις επιθέσεις αυτές και τους εκβιασμούς, για τους οποίους μέχρι σήμερα δεν έχει τιμωρηθεί σχεδόν κανείς.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!