tromaktiko: Μακρινή: κακό χωριό τα λίγα σπίτια...

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Μακρινή: κακό χωριό τα λίγα σπίτια...



Η παροιμία «κακό χωριό τα λίγα σπίτια» επαληθεύεται ως σωστή στην περίπτωση ενός από τα πιο μικρά χωριά της χώρας μας, της Μακρινής.
Αυτό το χωριό έχει περίπου 30 σπίτια, μένουν άνθρωποι κάθε ηλικίας, μικροί και μεγάλοι, κάποιοι από τους οποίους όμως δε μπορούν ή πιο σωστά, δε θέλουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Τελευταίο παράδειγμα της ασυνεννοησίας τους είναι η ανούσια απόφαση ενός από αυτούς να μην αφήνει να μετατραπεί σε δρόμο αυτοκινήτου ένα πλατύ μονοπάτι που θα διευκολύνει την κυκλοφορία μέσα στο χωριό.

Το πλατύ μονοπάτι περνάει μέσα από το οικόπεδο του ασυνεννόητου κατοίκου, ο οποίος μόλις κατάλαβε ότι τον έχει στη μπούκα σχεδόν όλο το χωριό γι’ αυτό του το κόλλημα, κίνησε γη και ουρανό σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να επιβάλει τη δική του άποψη. Οι γνώστες της αλήθειας όμως έχουμε το θάρρος και τη λέμε, αφού ο εν λόγω «κύριος» είναι ο μοναδικός και νόμιμος ιδιοκτήτης του ακινήτου από τις 31 Αυγούστου 2006, γι’ αυτό και καλά θα κάνει να μην παραμυθιάζει τους πάντες ότι δεν έχει τίτλους ιδιοκτησίας ή ότι είναι πολλοί οι κληρονόμοι και πρέπει να συναντηθούν για να αποφασίσουν από κοινού. Η αλήθεια έχει μαθευτεί και δε μπορεί πλέον να διαστρεβλωθεί. Μία εβδομάδα τώρα, επικοινωνεί τηλεφωνικώς με φίλους και συγγενείς, προσπαθώντας να τους πείσει για την άποψή του, χωρίς να καταλαβαίνει ότι το μόνο που κάνει με τις κινήσεις του είναι η δημιουργία αντίθετου κλίματος από αυτό που προσπαθεί να πετύχει, αφού ο ένας μετά τον άλλον, στρέφεται εναντίον του!

Επειδή λοιπόν γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο εν λόγω «κύριος» περνάει πολλές ώρες στο internet κάνοντας τη δουλειά του (σαν επαγγελματίας είναι πραγματικά Κύριος) και ενημερώνεται κάθε μέρα από sites και blogs, γράφουμε αυτό το μήνυμα σαν προειδοποίηση μήπως και βαρεθεί να μας πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Δώσε επιτέλους ρε παλικάρι το περιβόητο ΟΚ να γίνει ο δρόμος και δώρισε ένα μέτρο χωραφιού για την ψυχή του πατέρα σου, αφού και εσύ θα δεις καλό από τον δρόμο!

Κάποιοι αγανακτισμένοι της Μακρινής!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!