tromaktiko: Σπουδαίοι Έλληνες με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Σπουδαίοι Έλληνες με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις



Σύμφωνα με την ιστοσελίδα goodnews.gr, αυτοί είναι μερικοί από τους Έλληνες που μέσα στο 2011, διακρίθηκαν ή βραβεύθηκαν για τα έργα ή και τη συνολική προσφορά τους!
Δ. Δουγένης: “Εξέχων Επιστήμονας στην καρδιοθωρακική χειρουργική για το 2011” από το International Research Promotion Council.

Π. Καρκατσούλης: Διεθνές Βραβείο από την Αμερικανική Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης.

Ι. Παράσχης: Εκλέχθηκε πρόεδρος κόσμου κατά τη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (Airports Council International ACI-World), στο Μαρακές.

Μ. Καμβυσέλης: επιστημονικό βραβείο «Νίκη 2011»

Κώστας Γραμμένος : Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου City στο Λονδίνο, διευθυντής του Τμήματος Προπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Cass του ίδιου πανεπιστημίου και ιδρυτής του Διεθνούς Κέντρου Ναυτιλίας, Εμπορίου και Χρηματοοικονομικών.

Ι. Μ. Ασλανίδης : Βραβείο συνολικής προσφοράς στην Οφθαλμιατρική στον Δρ. Ιωάννη Μ. Ασλανίδη MD, PhD, F.R.C.Opth, MBA, από το Royal College of Ophthalmologists της Μεγάλης Βρετανίας, του οποίου είναι πλέον αναγνωρισμένος Εταίρος. Είναι η 3η βράβευση για τον Ελληνα οφθαλμίατρο - χειρουργό τα τελευταία 4 χρόνια.

Ν. Βαρβάρης: Ψηφίστηκε ως ο «Καλύτερος Δήμαρχος της Αυστραλίας”

Νίκος Αλαμάνος: Yποδιευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας των Βασικών Αρχών του Σύμπαντος (IRFU) της Γαλλικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (CEA), από το 2007.

4 νέοι σπουδαίοι Ελληνες Επιστήμονες: Ζωή Λυγερού, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών (ασφάλεια των ψηφιακών αρχείων), Γεώργιο Βασιλικογιαννάκη, διδάκτωρ του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης (συνθετικά φάρμακα), Δήμητρα-Ισιδώρα Ρουσοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Πληροφορικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ασφάλεια ψηφιακών αρχείων) και Νίκο Χρόνη, συνεργάτη του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν (μικροτσίπ-χάρτη υγείας σε χώρες του Τρίτου Κόσμου)

Γεώργιος Θ. Παυλίδης: Από το 1983 μέχρι σήμερα είναι πρόεδρος σε όλα τα Παγκόσμια Συνέδρια Δυσλεξίας! Πρόκειται για μια διεθνή αυθεντία σε θέματα δυσλεξίας, στη διάσπαση προσοχής και στην οφθαλμοκίνηση. Είναι ο εφευρέτης νέων τεχνολογιών και μεθόδων παγκόσμιας αναγνώρισης και ακτινοβολίας.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!