tromaktiko: Ανοίγουν τα στόματα

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ανοίγουν τα στόματα



Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι αστυνομικοί Ασφάλειας Ρεθύμνου που πήραν κατάθεση από τον παιδεραστή-εκπαιδευτικό Νικόλαο Σειραγάκη...
τα θύματα του οποίου είναι περισσότεροι από 70 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Όπως δήλωσε ο 47χρονος καθηγητής, πατέρας δύο παιδιών, φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις του λέγοντας κυνικά, όπως δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος»: «Προσπάθησα να διαπαιδαγωγήσω τα αγόρια και να τους μάθω να είναι υπάκουα στους μεγαλύτερους. Θα τα έκανα πειθαρχημένα σαν τους Σπαρτιάτες».

Στο μεταξύ από τη στιγμή που η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του, δεκάδες είναι τα παιδιά που αναγνώρισαν στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που τα κακοποίησε.

Έρευνες

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν δώσει κατάθεση στην Ασφάλεια Ρεθύμνου 15 μαθητές, οι οποίοι περιέγραψαν στους αστυνομικούς τον τρόπο με τον οποίο παρασύρθηκαν από τον Σειραγάκη.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου παρενέβη και επιχειρεί να αλλάξει τα πάντα στο επίπεδο της πειθαρχικής μεταχείρισης των εκπαιδευτικών, ώστε να μην αντανακλούν σε έναν ολόκληρο κλάδο εντίμων και σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων οι παρανομίες μιας ελάχιστης μειοψηφίας.

Αλλάζουν όλα στα πειθαρχικά συμβούλια των εκπαιδευτικών

Κατηγορία: κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας από καθηγητή. Απόφαση πειθαρχικού συμβουλίου στο οποίο παραπέμφθηκε: προσωρινή παύση 6 μηνών! Κατηγορία: απόπειρα βιασμού από καθηγητή. Απόφαση πειθαρχικού: βαθμολογικός υποβιβασμός! Κατηγορία: κατοχή ναρκωτικών. Απόφαση: πρόστιμο 30 ημερών!
Κατηγορία: Πορνεία από καθηγήτρια! Απόφαση: Δεν υπάρχει, διότι περιμένουν να συνέλθει από «ψυχωσική συνδρομή»...

Η κωλυσιεργία, οι αποφάσεις ατιμωρησίας που έχουν κατά καιρούς εκδοθεί από τα πειθαρχικά συμβούλια σε υποθέσεις εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες υποθέσεις ασέλγειας εις βάρος μαθητών από εκπαιδευτικούς σε Αθήνα και Κρήτη, οδήγησαν την υπουργό Παιδείας σε άμεση παρέμβαση και προχωρά σε δύο κινήσεις.

Στο σχέδιο νόμου για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο των υπαλλήλων του Δημοσίου, που θα προωθηθεί σύντομα στη Βουλή, προτείνει (άρθρο 6) την αντικατάσταση των σημερινών πειθαρχικών συμβουλίων – που αποτελούνται από εκπαιδευτικούς οι οποίοι καλούνται να δικάσουν συναδέλφους τους – από νέα, στα οποία θα συμμετέχουν δύο δικαστικοί ή υπάλληλοι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, δύο ανώτατοι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν εντάσσονται στο υπουργείο Παιδείας και μόνο ένας εκπαιδευτικός, ώστε να διασφαλιστεί η ουδετερότητα της κρίσης και η ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων.

Η επιστολή

Παράλληλα, με χθεσινή επιστολή της προς τα σημερινά πειθαρχικά όργανα των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, ζητά την άμεση και αποφασιστική αντιμετώπιση των υποθέσεων αναξιοπρεπούς και ανάρμοστης συμπεριφοράς των εκπαιδευτικών. Η υπουργός τονίζει ότι συμπεριφορές επίορκων εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα όταν έχουν θύματα αθώες παιδικές ψυχές, δεν μπορεί να μένουν ατιμώρητες εξαιτίας νομικίστικων και γραφειοκρατικών διαδικασιών. Μάλιστα, η κ. Διαμαντοπούλου ζητά εντός 15 ημερών πλήρη ενημέρωση για όλες τις υποθέσεις που εκκρεμούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, το ιστορικό τους, καθώς και τους λόγους που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές έρευνες.

Όπως αποκαλύπτουν σήμερα «Τα Νέα», αιτία γι’ αυτήν την παρέμβαση της υπουργού είναι ότι τουλάχιστον την τελευταία διετία, πολλές αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων των εκπαιδευτικών είτε καθυστερούν υπερβολικά να εκδικαστούν, είτε θεωρούνται τόσο επιεικείς ώστε η ίδια τις αναπέμπει στα δευτεροβάθμια πειθαρχικά συμβούλια, σε ποσοστό που ξεπερνά το 85%!

Αρκετές από τις περιπτώσεις που παρουσιάζουν «Τα Νέα» ξεπερνούν τα όρια της επιείκειας και προσεγγίζουν αυτά του εμπαιγμού. Ενδεικτικά:

Για πορνογραφία
Παύση έξι μηνών
Στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας εκδικάστηκε η πειθαρχική υπόθεση του Ξ., εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ..., για χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπή για υπάλληλο διαγωγή εκτός υπηρεσίας, και συγκεκριμένα για κατοχή αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας, και του επιβλήθηκε η ποινή της προσωρινής παύσης 6 μηνών με πλήρη στέρηση των αποδοχών. Η υπόθεση εκκρεμεί έπειτα από ένσταση της υπουργού Παιδείας ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΥΠΕΣ. Για την υπόθεση έχει ασκηθεί και ποινική δίωξη.

Για ασέλγεια
Η απόφαση εκκρεμεί
Στο ΠΥΣΔΕ Γ’ Αθήνας εκκρεμεί στο στάδιο της παραπομπής η πειθαρχική υπόθεση του Χ., εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ... ο οποίος ήταν αποσπασμένος μέχρι και τη λήξη του σχολικού έτους 2009-2010 σε σχολική μονάδα της Νέας Υόρκης. Η υπόθεση αφορά το παράπτωμα της ασέλγειας εις βάρος μαθήτριας για το οποίο συνελήφθη στη Ν. Υόρκη την 7η Ιουνίου 2010, προφυλακίστηκε, κατέβαλε χρηματική εγγύηση και αφέθηκε ελεύθερος.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!