tromaktiko: Απειλή ανασχηματισμού από Παπαδήμο για να συμμαζέψει τους υπουργούς στα της κυβέρνησης

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Απειλή ανασχηματισμού από Παπαδήμο για να συμμαζέψει τους υπουργούς στα της κυβέρνησης



Με στόχο να… συμμαζέψει τους υπουργούς της κυβέρνησής του ώστε αυτοί να συγκεντρωθούν στα της κυβέρνησης και να αφήσουν στην άκρη τα εσωκομματικά...
θα προσέλθει στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος.

Έχει περάσει λίγο περισσότερο από ένας μήνας από τη στιγμή που συγκροτήθηκε αυτή η κυβέρνηση, σκοπός της οποίας ήταν να κάνει συγκεκριμένα πράγματα σε σύντομο χρονικό διάστημα με συνεργασία μεταξύ των τριών κομμάτων που τη στηρίζουν. Ωστόσο, ο κ. Παπαδήμος, διαπίστωσε πολύ σύντομα ότι σε πολλές περιπτώσεις η ατζέντα της κυβέρνησης δεν είναι προτεραιότητα και πως οι εξελίξεις στα εσωτερικά των κομμάτων -και ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ- επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία της. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς τους υπουργούς ότι απόλυτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης και όχι τα όποια εσωκομματικά θέματα.
Η αποστολή του κ. Παπαδήμου αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς ενόψει εκλογών, είναι έκδηλη η απροθυμία των υπουργών να λάβουν και να υλοποιήσουν νέα μέτρα, γεγονός το οποίο έγινε ακόμη πιο ξεκάθαρο και από τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου ότι τα όποια νέα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν από τη νέα κυβέρνηση που θα έχει νωπή εντολή.
Πάντως ο κ. Παπαδήμος φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην εκτέλεση της αποστολής που έχει αναλάβει. Αυτό φάνηκε και από την ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, όταν δήλωσε ότι «είναι ώρα ευθύνης, αποφάσεων και δράσης, γιατί η κατάσταση στην πραγματική οικονομία επιδεινώνεται». Πρόσθεσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η πλήρης εφαρμογή όσων μέτρων έχουν συμπεριληφθεί στις προγραμματικές δεσμεύσεις. Παράλληλα, ο κ. Παπαδήμος, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Π. Καψή, άφησε να εννοηθεί ότι αν θεωρήσει ότι είναι απαραίτητο, δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό: «Οι υπουργοί κρίνονται και αξιολογούνται. Η αξιολόγηση είναι και αυτή αρμοδιότητα του πρωθυπουργού» δήλωσε ο κ. Καψής.
Επίσης, ο κ. Παπαδήμος ζητά και από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και στο πλαίσιο αυτό, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ενώ σήμερα αναμένεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη. Ο κ. Παπαδήμος θα μιλήσει και με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, μόλις εκείνος επιστρέψει από το Ισραήλ.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!