tromaktiko: «Δεν θα ήταν καταστροφή» η απώλεια της άριστης αξιολόγησης των οίκων, λέει η Γαλλία

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

«Δεν θα ήταν καταστροφή» η απώλεια της άριστης αξιολόγησης των οίκων, λέει η Γαλλία



Τη σημασία πιθανής απώλειας του «ΑΑΑ» της γαλλικής αξιολόγησης υποβαθμίζει εκ νέου το Παρίσι, με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Αλέν Ζυπέ να...
δηλώνει χαρακτηριστικά πως κάτι τέτοιο θα ήταν μεν δυσάρεστο «αλλά όχι και κατακλυσμός».

«Προφανώς κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ευχάριστη είδηση, αλλά δεν θα ήταν ούτε κατακλυσμός» ανέφερε ο Γάλλος ΥΠΕΞ σε συνέντευξή του στη Les Echos που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη. Οι αποφάσεις των οίκων αξιολόγησης, σημείωσε με νόημα, «είναι κάποιες φορές υποκειμενικές και πολιτικές».

Η πιθανότητα υποβάθμισης της γαλλικής οικονομίας, που θεωρείται η δημοσιονομικά πιο ευάλωτη από τους τελευταίους έξι «άριστους» της Ευρωζώνης, κυκλοφορεί ως σενάριο εδώ και αρκετό καιρό στις αγορές.

«Λάδι στη φωτιά» για ολόκληρη την Ευρωζώνη είχε ρίξει πριν την περασμένη Σύνοδος Κορυφής, η S&P, που είχε βάλει υπό παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση ουσιαστικά το σύνολο της ΕΕ (πρώτα τις χώρες της Ευρωζώνης, ως αποτέλεσμα τον EFSF και τέλος τον προϋπολογισμό της ΕΕ).

Το Παρίσι έχει επανειλημμένα κάνει σχόλια στα οποία... «υποβαθμίζει» τη σημασία πιθανής υποβάθμισης, με υπουργικά στελέχη να ρίχνουν τους τόνους για τις επιπτώσεις που θα είχε κάτι τέτοιο ακόμη και υπό τις παρούσες συνθήκες στην αγορά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!