tromaktiko: Ο Παπουτσής διαλύει την ΕΥΠ

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Ο Παπουτσής διαλύει την ΕΥΠ



Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ιδιαίτερα ο υπουργός Χρήστος Παπουτσής, δεν ικανοποιούν επαρκώς τις θεσμικές προϋποθέσεις λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Δυστυχώς, η ανεπάρκεια έχει καταστεί προσόν για την τοποθέτηση προσώπων σε νευραλγικά σημεία λειτουργίας του κράτους.
Το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυριανή» του Θάνου Σωτήρη, αποδεικνύει πως υπάρχει σαφέστατη έλλειψη εφαρμογής του καταστατικού ρόλου λειτουργίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας που καλύπτει άκρως ευαίσθητα και κρίσιμα εθνικά ζητήματα που άπτονται της συλλογής πληροφοριών που αφορούν την ασφάλεια της χώρας.
Το δημοσίευμα της Αυριανής...

Πράκτορας ζητάει παρέμβαση Παπουτσή
Μία απίστευτη υπόθεση που μέσα από μία σειρά κουτσομπολιών και αλληλοκατηγοριών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, εκβιασμούς, ψεύτικες ασθένειες, οδήγησε δύο πράκτορες της ΕΥΠ να αποκαλυφθούν στα δικαστήρια της χώρας όπου υπηρετούσαν, κλονίζει για μία ακόμη φορά την αξιοπιστία των «μυστικών ορόφων» της λεωφόρου Κατεχάκη.
Η «Α» φέρνει στο φως επιστολή του ενός εκ των δύο εμπλεκομένων πρακτόρων, με την οποία ζητά την παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, για να αποτραπεί έστω και την τελευταία στιγμή η αποκάλυψη της ταυτότητας των δύο πρακτόρων που οδηγούνται σε δίκη στην χώρα στην οποία είχαν τοποθετηθεί, με την προτροπή μάλιστα του νούμερο δύο στην ιεραρχία της ΕΥΠ.
Στην επιστολή του καταγγέλλοντος πράκτορα, ο οποίος όπως αναφέρει «κλείνει σαράντα χρόνια(!) πράκτορας της ΕΥΠ και πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί», εξιστορείται μία σπαρταριστή σε πρώτη ανάγνωση υπόθεση, η οποία όμως παράλληλα καταδεικνύει την κατάσταση που επικρατεί ακόμη και στις υπό κάλυψη ομάδες της ΕΥΠ σε χώρες του εξωτερικού.
Όπως αναφέρει λοιπόν στην επιστολή αυτή, που υποβλήθηκε στο γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή στις 28 Νοεμβρίου 2011, ο Π.Σ. κατά την τοποθέτησή του στο κλιμάκιο της συγκεκριμένης χώρας, όπου βρισκόταν «εν κρυπτώ» μαζί μάλιστα με την σύζυγό του, άρχισε να κάνει στενή παρέα με άλλον συνάδελφό του ο οποίος επίσης βρισκόταν στην ίδια κατάσταση στην χώρα αυτή.
Αφηγείται μία σειρά σπαρταριστών περιστατικών με κουτσομπολιά και «ξεκατινιάσματα» τα οποία τον απομάκρυναν από την φιλική του σχέση με τον συνάδελφό του Λ.Γ., μέχρι που η σύζυγος του Λ.Γ. τον κατηγόρησε για αλλεπάλληλες σεξουαλικές παρενοχλήσεις και από εκείνο το σημείο το «παιχνίδι» άρχισε να χοντραίνει.
Πάντα σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή προς τον Χρήστο Παπουτσή, από εκείνο το σημείο παρεμβαίνει και ο προϊστάμενός τους στην χώρα όπου υποτίθεται ότι λειτουργούσαν «εν κρυπτώ», αλλά και ο Β’ υποδιοικητής της ΕΥΠ Φώτης Παπαγεωργίου, ο οποίος από την Αθήνα διαμηνύει ότι «δεν επιθυμεί να δοθεί καμία συνέχεια», προφανώς για να μην αποκαλυφθούν οι δύο υπάλληλοι των μυστικών υπηρεσιών.
Η εξέλιξη όμως είναι αν μη τι άλλο «πρακτορική»! Μετά από μία σειρά αλληλοκατηγοριών και έντονων επεισοδίων που περιγράφονται αναλυτικά στην επιστολή, η σύζυγος του Λ.Γ. που είχε καταγγείλει σε βάρος της σεξουαλική παρενόχληση από τον Σ.Π. καταρρέει και μεταφέρεται σε νοσοκομείο.
Από το σημείο αυτό ξεκινά το τρίτο και πλέον ενδιαφέρον μέρος της υπόθεσης αυτής, αφού σύμφωνα με τον συντάκτη της αποκαλυπτικής επιστολής ο σύζυγός της και –υποτίθεται- στενός του συνεργάτης αρχίζει να του ζητάει χρήματα για να μην τον μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση που οδήγησε στο νοσοκομείο την σύζυγό του!!!
Μάλιστα, ο Σ.Π. περιγράφει πως και ο προϊστάμενός του τον συμβούλευσε να ενδώσει και να δώσει τα χρήματα, αλλά και για την συμπεριφορά της συζύγου του συναδέλφου του.
Για το πρώτο θέμα αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Στην συνέχεια μου είπε (σ.σ. ο προϊστάμενός τους) ότι ο Λ.Γ. θέλει χρήματα για να μην του κάνει μήνυση και αγωγή και όταν εγώ του απάντησα ότι αυτό είναι εκβιασμός, μου απάντησε, ναι είναι και πρόσεξε γιατί αν φτάσετε στα δικαστήρια δεν πρόκειται κανένας να βρεθεί να σε υποστηρίξει»
και σε άλλο σημείο αναφέρει ότι:
«μία εβδομάδα μετά ο προϊστάμενός μου Β.Ε. με ρώτησε πότε θα μιλήσω με τον Λ.Γ. και όταν εγώ του απάντησα ότι δεν έχω να πω τίποτα μαζί του, αυτό μου είπε να κανονίσουμε τι θα γίνει με τα χρήματα που ζήτησε να τελειώνει η υπόθεση»!!!
Για την κατάσταση της υγείας της συζύγου του Λ.Γ. αναφέρει:
«Ο Προϊστάμενός μας πιστεύω ότι γνώριζε από την δεύτερη ημέρα που επέστρεψε σπίτι της κυκλοφορούσε κανονικά και μην αντέχοντας κλεισμένη στο σπίτι έπινε το καφεδάκι της σε κεντρικό σημείο» και επικαλείται και την μαρτυρία συγκεκριμένου προσώπου.
Το επιστέγασμα όλων αυτών των απίθανων περιστατικών που αναφέρονται στην εξασέλιδη επιστολή, είναι τα όσα αναφέρονται για τον Β’ Υποδιοικητή της ΕΥΠ στον οποίο προσέφυγε –όπως καταγγέλλει- ο Σ.Π. για να λάβει από τον υπασπιστή του την απάντησή του «να πάνε να τα βρουν στα δικαστήρια».
Αυτό είναι και το σημείο για το οποίο ζητά την παρέμβαση του Χ. Παπουτσή για να μην αποκαλυφθούν, όπως λέει χαρακτηριστικά, «υπάλληλοι που λειτουργούν εν κρυπτώ σε μία δημόσια δίκη σε ξένη χώρα».
Παπουτσής και ΕΥΠ, «alu fan park»
Μετά τα παραπάνω, δίκαια αναρωτιόμαστε για την επάρκεια λειτουργίας του ίδιου του κυρίου Παπουτσή, ο οποίος επιτρέπει να εκτίθεται έτσι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και να απογυμνώνεται ή να καταστρέφεται το έργο που επιτελούν ένα πλήθος υπαλλήλων – πρακτόρων της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Η αποκάλυψη πρακτόρων αποτελεί ένα γεγονός που πρέπει να αποφεύγεται και όχι να επιδιώκεται από έλλειψη ικανότητας ή αντίληψης της σοβαρότητας και της ευθύνης με την οποία οφείλει ο υπουργός να αντιμετωπίζει την λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας.
Από την άλλη, αναρωτιόμαστε αν είναι δυνατόν η Διοίκηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών να προτρέπει υπαλλήλους της που υπηρετούν στο εξωτερικό να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές στα δικαστήρια του εξωτερικού!
Αν αυτό δεν είναι τουλάχιστον παραβίαση μυστικών της Πολιτείας και Κατασκοπεία τότε ποιός είναι ο ορισμός της κατασκοπείας;
Σύμφωνα με το Νόμο 3649/2008 (το ΦΕΚ εκδόθηκε στις 3 Μαρτίου 2008, αρ. φύλλου 39), καταγράφεται ο καταστατικός τρόπος λειτουργίας – αποστολής της ΕΥΠ. Διαβάζοντας το συγκεκριμένο Νόμο και ιδιαίτερα τις παραγράφους 14 & 17 αλλά και τα άρθρα 146 και 148 του ΠΚ όπως και το 147 του ΠΚ διαπιστώνοντας τις σαφέστατες παραβάσεις που καταγράφει η επιστολή προς τον Χρήστο Παπουτσή, μπορούμε να εικάσουμε πως υπάρχει μόνο μία «δικαιολογία» τόσο για την προϊστάμενη αρχή της ΕΥΠ όσο και για τον ίδιο τον υπουργό κ. Παπουτσή. Όμως, η δικαιολογία αυτή κατατάσσεται σε πράξη που δεν υπάρχει πρόθεση, αλλά εμπεριέχει ανικανότητα ή… βλακεία… Φυσικά, η εχεμύθεια έχει απολεσθεί πλήρως και ίσως θα έπρεπε να απομακρυνθούν τάχιστα όλοι οι εμπλεκόμενοι, προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε αρνητική συνέχεια που θα λειτουργούσε εις βάρος οποιασδήποτε αποστολής που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη χρονική περίοδο.
Όλες οι παραπάνω παραβάσεις συνοδεύονται από ποινές φυλάκισης. Όμως, επειδή ο κύριος Παπουτσής είναι ο πολιτικός προϊστάμενος, μήπως θα έπρεπε πρώτα αυτός να απομακρυνθεί κι έπειτα να υπάρξει η οποιαδήποτε ευθυγράμμιση του τρόπου λειτουργίας της σημερινής ΕΥΠ με την καταστατική της λειτουργία, όπως αυτή ορίζεται με νόμο;
Μήπως, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ΕΥΠ είναι η ανεπάρκεια του ίδιου του υπουργού, ο οποίος «μεταλαμπαδεύει» την ανικανότητά του στους υφισταμένους του υπαλλήλους της ΕΥΠ;
Ας δούμε όμως τι λένε ο Νόμος και ο ΠΚ.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!