tromaktiko: Αιματηρές συγκρούσεις στη Συρία

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Αιματηρές συγκρούσεις στη Συρία



Περισσότεροι από 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ολονύχτιες συγκρούσεις στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με ακτιβιστές.
Όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οι μάχες ξέσπασαν γύρω στα μεσάνυχτα στην πόλη Ιντλίμπ, κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από το στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας, μεταξύ των οποίων και ένας αξιωματικός του στρατού. Τη ζωή τους έχασαν επίσης τρεις άμαχοι και πέντε λιποτάκτες.

Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Ασαντ το Μάρτιο, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Την Παρασκευή, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ καταδίκασε τις «κατάφωρες και συστηματικές» παραβιάσεις από τις δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας.

Το 47μελές Συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα που υπέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση με 37 ψήφους υπέρ και τέσσερις κατά. Μεταξύ των χωρών που καταψήφισαν ήταν η Κίνα και η Ρωσία.

Νωρίτερα, η ύπατη εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Νάβι Πιλάι απηύθυνε κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα να λάβει δράση για την προστασία των Σύρων πολιτών από την «αδίστακτη καταστολή».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!