tromaktiko: Γκρίνιες και αντιπαραθέσεις στην κυβερνητική

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Γκρίνιες και αντιπαραθέσεις στην κυβερνητική



Η απουσία των δύο αντιπροέδρων της ΝΔ από την συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής σχολιάστηκε αρνητικά από την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Δημήτρη Ρέππα.
Η υπουργός Παιδείας φέρεται να είπε ότι «δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι» και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε ότι «δεν μπορούν να αποστασιοποιούνται».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός παρενέβη τονίζοντας ότι «θα πρέπει δημοσίως να δείχνουμε μια εικόνα συνοχής». Οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν δικαιολογημένα απόντες και είχαν ενημερώσει, όπως λένε συνεργάτες τους, το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Σταύρος Δήμας ήταν στην Γερμανία και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Κόντρα για τα ταξί

Το άνοιγμα του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών συνεχίζει να προκαλεί εντάσεις και στο νέο κυβερνητικό στρατόπεδο. Ο υπουργός Μεταφορών, Μάκης Βορίδης, εμφανώς ενοχλημένος από τις δημόσιες τοποθετήσεις του προκατόχου του Γιάννη Ραγκούση, φέρεται να είπε χαρακτηριστικά: «Ως τι μιλάει αυτός ο τύπος για τα ταξί αφού δεν είναι πλέον της αρμοδιότητας του».

Ο Μάκης Βορίδης συνέχισε την αντιπαράθεση του και με έναν ακόμη υπουργό, τον Χρήστο Παπουτσή για το θέμα της ναυτιλίας.

Από την πλευρά του ο Λουκάς Παπαδήμος προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα είπε, μεταξύ άλλων, ότι «εδώ δεν ήρθαμε να κάνουμε διαλογική συζήτηση. Ο καθένας θα μιλάει για την δουλειά του».

Επιτάχυνση των νομοσχεδίων

Στην κυβερνητική επιτροπή αποφασίστηκε η κατάργηση της δεύτερης ανάγνωσης των νομοσχεδίων προκειμένου να επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο και οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Ωστόσο, κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι αποφάσεις του Eurogroup αλλά και η Σύνοδος Κορυφής στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. Ο πρωθυπουργός τόνισε είναι πρόωρο να συζητάμε για το θέμα αυτό. «Εμείς θα πάμε με τις θέσεις μας και τις ουσιαστικές προτάσεις που θα καταθέσουμε. Η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη. Είναι πρόωρο να πούμε οτιδήποτε, όμως πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι».

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!