tromaktiko: Αναξιοποίητες οι πρώην κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη Δόμπολη

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Αναξιοποίητες οι πρώην κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη Δόμπολη



Μεταστέγαση όλων των δημόσιων υπηρεσιών της πόλης προτείνει ο Γιώργος Ανατολάκης.
Ερώτηση προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το ανεκμετάλλευτο πρώην κτιριακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Δόμπολη, απηύθυνε ο...
βουλευτής Β' Πειραιώς του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και υπεύθυνος επί θεμάτων Ηπείρου Γιώργος Ανατολάκης, προτείνοντας τη μεταστέγαση όλων των δημόσιων υπηρεσιών της πόλης στο εν λόγω κτίριο.

Όπως αναφέρει ο κ. Ανατολάκης «Το 1994 συντελέσθηκε η μετεγκατάσταση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στους χώρους που βρίσκεται τώρα στην περιοχή Δουρούτη. Ένα έτος πριν, η Νομαρχία Ιωαννίνων είχε συστήσει επιτροπή με στόχο να μελετήσει την αξιοποίηση του τέως, πλέον, πανεπιστημιακού κτιριακού συγκροτήματος επί της οδού Δόμπολη. Είχε εξετασθεί η μετεγκατάσταση εκεί όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών, έτσι ώστε το Δημόσιο να εξοικονομήσει τις δαπάνες που σπαταλά για ενοίκια άλλων χώρων. Ωστόσο, μόνο η μετεγκατάσταση της Α' και Β' Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων επιτελέσθηκε και το μεγαλύτερο μέρος του παλαιού Πανεπιστημιακού συγκροτήματος παραμένει ανεκμετάλλευτο. Σύμφωνα με έγκριτες πηγές, η επιτροπή του 1993 εκτίμησε ότι οι Δημόσιες Υπηρεσίες που εδρεύουν στα Ιωάννινα δαπανούσαν τότε για ενοίκια περίπου 100.000.000 δρχ. και η ανακαίνιση των τέως πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων, θα κόστιζαν περί τα 410.000.000 δρχ. εκείνη την εποχή. Κατά συνέπεια, αντιλαμβάνεται κανείς, ότι αν η αξιοποίηση του συγκροτήματος προς όφελος όλων των υπόλοιπων δημόσιων υπηρεσιών γινόταν εγκαίρως, τότε θα πραγματοποιούνταν απόσβεση σε μόλις 4 χρόνια και το Ελληνικό Δημόσιο θα εξοικονομούσε τεράστια ποσά από τα ενοίκια που δίνονται όλα αυτά τα χρόνια».

Ο κ. Ανατολάκης ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς πόσα ενοίκια εξοικονομήθηκαν όλα αυτά τα έτη μόνο και μόνο από την εκεί μετεγκατάσταση των Α΄ και Β΄ Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων, ποια είναι τα ποσά των ενοικίων που δαπανόνται σήμερα, σε ετήσια βάση, για τις δημόσιες υπηρεσίες που εδρεύουν στην πόλη μας, πόσο κοστίζει σήμερα η ανακαίνιση του κτιριακού συγκροτήματος και αν είναι διατεθειμένα τα συναρμόδια υπουργεία να αξιοποιήσουν τις τέως πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις επί της οδού Δόμπολη μεταστεγάζοντας εκεί όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της πόλης μας, με γνώμονα πάντα το συμφέρον του Έλληνα φορολογούμενου.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!