Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι «πρέπει να αφοσιωθούμε σε αυτή τη συνάντηση και στη συνέχεια στο PSI, το οποίο δεν είναι δεδομένο».Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι μετά το κλείσιμο του PSI, θα ανοίξει τα χαρτιά του -με σαφήνεια- για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.
Πάντως, άφησε αιχμές για όσους θέτουν ηλικιακά κριτήρια και όρια, λέγοντας ότι κανένας δεν πρέπει να αποκλείεται. Μάλιστα, χαρακτήρισε «αηδιαστικά», σε ορισμένες περιπτώσεις, τα «καλλιστεία ονομάτων», που γίνεται τις τελευταίες ημέρες. Είπε ακόμη ότι είναι ευτύχημα για το ΠΑΣΟΚ ότι διαθέτει πολλά ικανά στελέχη για την επόμενη μέρα.
Για το κατά πόσο υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» στη δημοσιονομική προσπάθεια προσαρμογής που κάνει η χώρα, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι «πρέπει όλοι να κάνουμε προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα του Κράτους». Σχετικά με την οικονομική πολιτική, υπενθύμισε ότι ο ίδιος ήταν αντίθετος στην περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, αλλά υπογράμμισε ότι -ιδιαίτερα οι αρχηγοί κομμάτων- πρέπει να υποδείξουν εναλλακτικές προτάσεις και όχι γενικόλογες δηλώσεις περί ανάπτυξης.
Αναφορικά με το δημοψήφισμα που πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου, είπε ότι δεν γνώριζε τίποτα, αλλά και αν γνώριζε θα τον συμβούλευε να μην προχωρήσει. Υπενθύμισε ότι στους κόλπους της ΕΕ ακόμα και η λέξη δημοψήφισμα είναι σχεδόν βλασφημία, ενώ υπογράμμισε ότι το θέμα θα ήταν εξαιρετικά περίπλοκο για τον μέσο ψηφοφόρο, αφού δεν γνωρίζει ακριβώς θέματα όπως η μόχλευση, η συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI.
Αναφερόμενος στο θέμα της Γερμανίας και της εικόνας που έχει πλέον δημιουργηθεί στην Ελλάδα, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι είναι εξαιρετικά εύκολο να γίνεται προπαγάνδα κατά της χώρας, ακόμα και σε επίπεδο χυδαιότητας, ωστόσο, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι είναι ο βασικός παίκτης της ΕΕ.
«Η Γερμανία είναι ισχυρότατη χώρα και καταστράφηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Ανόρθωσαν τη χώρα τους μετά από μεγάλη προσπάθεια, ενώ πριν από 20 χρόνια ενσωμάτωσαν και το κομμάτι της Ανατολικής Γερμανίας. Σήμερα έχουν πλεονάσματα, τα οποία είναι τα δικά μας ελλείμματα. Όμως κανείς δεν μας υποχρεώνει να αγοράζουμε Mercedes, ακόμα και μέλι από τη Γερμανία».
Στη συνέντευξή του στο Βήμα fm, εξήγησε ότι πρέπει να υπάρχουν μηχανισμοί αλληλεγγύης στο εσωτερικό της ΕΕ, προκειμένου οι πλέον αδύναμοι να μπορούν να αντιμετωπίζουν τα δημοσιονομικά τους προβλήματα.