tromaktiko: "Λανθασμένη και επιζήμια η λύση των ευρωομολόγων" εμμένει η Μέρκελ

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

"Λανθασμένη και επιζήμια η λύση των ευρωομολόγων" εμμένει η Μέρκελ



Τα ευρωομόλογα αποτελούν λανθασμένη μέθοδο για να αντιμετωπιστεί η κρίση στην Ευρωζώνη, ενώ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα και επιζήμια σε αυτή τη φάση της...
Ευρώπης, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα.Μέρκελ, σε γερμανική εφημερίδα την Πέμπτη, επιμένοντας στην αρνητική στάση της.

Την απάντηση δε σε όσους εκτιμούν ότι η Γερμανία θα υποχωρούσε αν εξασφάλιζε την αύξηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας ανέλαβε να δώσει ο Β.Σόιμπλε, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία συμφωνία ώστε το Βερολίνο να δεχτεί την έκδοση κοινών ευρωομολόγων με αντάλλαγμα αλλαγές στην Συνθήκη της ΕΕ.

«Προσωπικά και ολόκληρη η κυβέρνηση πιστεύει ότι τα ευρωομόλογα αποτελούν λανθασμένη μέθοδο - ακόμα και επιζήμια - σε αυτή την φάση της Ευρώπης», δήλωσε η Α.Μέρκελ, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είναι ανεξάρτητη και ότι η ίδια αποφασίζει για το πώς διασφαλίζεται η νομισματική σταθερότητα.

Στο ίδιο πλαίσιο ο αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ παρουσιάζοντας την στρατηγική της χώρας του για την αντιμετώπιση της κρίσης, είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι συμφώνησε νωρίτερα με την Γερμανίδα Καγκελάριο και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) να απορρίψουν από κοινού την ιδέα των ευρωομολόγων.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!